Усього доба знадобиться для того, щоб отримати смачне домашнє сало.
Смачне домашнє сало — чудове частування до будь-якого столу. Рекомендуємо до Великодня приготувати сало за експрес-рецептом із блогу "Консервація і кулінарія". На те, щоб його зробити, вам знадобиться лише доба.
Домашнє сало
Інгредієнти:
- свиняча очеревина (бажано з хорошими прошарками м'яса) — 1 кг;
- сіль;
- часник;
- приправи (за смаком).
Спосіб приготування:
Шматок очеревини розділити на три частини, покласти в миску, густо засипати сіллю, покласти невеликий вантаж зверху і залишити на добу за кімнатної температури.
Протягом цього часу шматки можна міняти місцями, оскільки вони дадуть сік.
Через добу промити сало під проточною водою, обсушити серветками, нашпигувати шматочками часнику, обсипати перцем, лавровим листом, приправами, загорнути у фольгу щільно й укласти у форму для запікання.
Поставити форму із салом у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 40 хв. Дати охолонути в духовці.
Після охолодження вийняти і, не розгортаючи, прибрати в холодильник до повного охолодження.
Читайте також:
Корисно і дуже смачно: рецепт сала в цибулевому маринаді
Секрети старовинної української кухні: рецепт лемішки від Євгена Клопотенка (відео)
Пляцки із салом по-гуцульськи: простий рецепт панських дерунів