Розділи
Матеріали

Швидкий рецепт лінивих вареників: як приготувати смачну українську страву з італійським відтінком

Дар'я Бережна
Фото: cesmak | Ліниві несолодкі вареники

Такі варенички можна подавати на вечерю та навіть на сніданок. І виходить дуже смачно.

Як же помиляються ті, хто вважає, що ліниві вареники повинні бути неодмінно солодкими. Ця страва швидко готується і з в'яленими помідорами, зеленню і часником виходить дуже смачно. Рецептом поділились на сайті Cesmak.

Ліниві несолодкі вареники

Інгредієнти:

  • сир — 500 г;
  • оливкова олія — 1 ч. л.;
  • в'ялені помідори — 5-6 шт;
  • два зубчики часнику;
  • петрушка;
  • манка — 3 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 150-200 г;
  • сіль, мелений чорний перець, вершкове масло.

Помідори, часник і петрушку наріжте дрібно. З'єднайте їх в мисці, влийте оливкову олію, перемішайте, злегка розтираючи. Додайте сир, борошно, манку. Ретельно перемішайте так, щоб вийшло однорідне, не липке тісто.

Скачайте тісто в ковбаску, яку потім наріжете на шматочки. На цьому етапі заготівлю для вареників потрібно злегка присипати борошном, накрити плівкою і відправити в холодильник на кілька годин, ідеально буде на ніч.

У великій каструлі закип'ятіть воду з додаванням солі. Після закипання невеликими партіями опустіть в окріп вареники. Як спливуть, дайте поваритися хвилину, потім можете діставати шумівкою. Подавайте зі вершковим маслом і за бажанням пармезаном.

Читайте також:

Млинці та омлет одночасно: неймовірно смачна страва з овочів і яєць

Стейки зі свинини з сиром і помідорами: рецепт ситної м'ясної страви в духовці

Як краще зберегти кисломолочний сир: корисні поради