Швидкий рецепт лінивих вареників: як приготувати смачну українську страву з італійським відтінком
Такі варенички можна подавати на вечерю та навіть на сніданок. І виходить дуже смачно.
Як же помиляються ті, хто вважає, що ліниві вареники повинні бути неодмінно солодкими. Ця страва швидко готується і з в'яленими помідорами, зеленню і часником виходить дуже смачно. Рецептом поділились на сайті Cesmak.
Ліниві несолодкі вареники
Інгредієнти:
- сир — 500 г;
- оливкова олія — 1 ч. л.;
- в'ялені помідори — 5-6 шт;
- два зубчики часнику;
- петрушка;
- манка — 3 ст. л.;
- пшеничне борошно — 150-200 г;
- сіль, мелений чорний перець, вершкове масло.
Помідори, часник і петрушку наріжте дрібно. З'єднайте їх в мисці, влийте оливкову олію, перемішайте, злегка розтираючи. Додайте сир, борошно, манку. Ретельно перемішайте так, щоб вийшло однорідне, не липке тісто.
Скачайте тісто в ковбаску, яку потім наріжете на шматочки. На цьому етапі заготівлю для вареників потрібно злегка присипати борошном, накрити плівкою і відправити в холодильник на кілька годин, ідеально буде на ніч.
У великій каструлі закип'ятіть воду з додаванням солі. Після закипання невеликими партіями опустіть в окріп вареники. Як спливуть, дайте поваритися хвилину, потім можете діставати шумівкою. Подавайте зі вершковим маслом і за бажанням пармезаном.
Читайте також:
Млинці та омлет одночасно: неймовірно смачна страва з овочів і яєць
Стейки зі свинини з сиром і помідорами: рецепт ситної м'ясної страви в духовці
Як краще зберегти кисломолочний сир: корисні поради