Як краще зберегти кисломолочний сир: корисні поради

заморожування кисломолочного продукту, як правильно заморозити сир у морозилці
Фото: unsplash.com | Кисломолочний сир дуже корисний молочний продукт

Зауважте, що під час заморожування продукт розширюється в об’ємі, тому накладати повну місткість не рекомендується.

Related video

Сир — це кисломолочний білковий продукт, який готується з молока тварин. Його додають до різних страв або вживають самостійно. Такий сир буває жирний, нежирний та напівжирний.

Готують кисломолочний сир, нагріваючи молоко, що прокисло, під час чого сироватка відділяється від сиру. Часто сир використовують не повністю, тому зайву частину відправляють у морозильну камеру. Як робити це правильно, ми дізналися у фахівців.

Отже, аби заморозити сир, він має бути тільки свіжим, незалежно від того, магазинний він чи домашній. Перед тим, як поміщати сир у морозильну камеру, його потрібно герметично упакувати. Можна обгорнути харчовою плівкою чи помістити у пластиковий або скляний контейнер. Якщо ви вирішили зберігати у контейнері, варто взяти до уваги, що під час заморожування продукт розшириться в об’ємі, тому накладати повну місткість не рекомендується.

Важливо — після повного розмороження сир не можна заморожувати ще раз.

Fullscreen
Фото: unsplash.com

Покрокові рекомендації

  1. Сир натираємо на тертушці чи нарізаємо на шматочки. Ділимо на порції.
  2. Якщо порція сиру завелика, розділіть її на декілька частинок.
  3. Помістіть сир у герметичний контейнер, залишаючи трошки місця.
  4. Дуже важливо позначити на упаковці дату замороження.
  5. Рекомендується обгорнути контейнер харчовою плівкою чи звичайним пакетом, щоб уникнути потрапляння сторонніх запахів.
  6. Температура у камері повинна бути не менше -18 градусів.
  7. Термін зберігання кисломолочного сиру до 1-2 місяців.

Дотримуючись цих простих рекомендацій від досвідчених спеціалістів, ви зможете уникнути розмноження бактерій та втрати корисних властивостей продукту.

Важливо
Для м'язів, кісток і міцного імунітету: 5 причин щодня їсти кисломолочний сир
Для м'язів, кісток і міцного імунітету: 5 причин щодня їсти кисломолочний сир

Читайте також:

Коли можна їсти сир. Нутриціологиня розвінчала міфи про популярний кисломолочний продукт

Схуднути на сирі. Дієтолог розповіла, як їсти кисломолочний сир, щоб скинути вагу