Розділи
Матеріали

Шніцелі зі свинини по-старочеськи: рецепт смачної м'ясної страви

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Відбивні в дерунах

Ще цю страву можна назвати "Відбивні у дерунах". І виходить ця страва надзвичайно смачною.

Ці шніцелі готуються у цікавому клярі, який нагадує деруни. М’ясо залишається ніжним та дуже соковитим. Виходить дуже просто, ситно і смачно. Тобто це виходить одразу і м'ясо і гарнір. Чеська кухня взагалі дуже проста, далека від вишуканості, проте ситна і надзвичайно смачна. Ці шніцелі повністю відповідають цьому визначенню. Рецептом поділились на сайті Ye.

Відбивні в дерунах

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки;
  • п'ять картоплин;
  • одне яйце;
  • 1-2 ч. л. гірчиці;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2-3 ст. л. сметани;
  • сіль, суміш перців мелена.

Вирізку наріжте тонкими шматочками та відбийте кулінарним молотком з обох сторін. Кожен шматочок посоліть та поперчіть.

Картоплю натріть на дрібній тертці (як на деруни), або перемеліть у бленд ері.

Додайте до картопляної маси яйце, гірчицю, сметану та борошно. Посоліть та поперчіть.

Все ретельно перемішайте та обваляйте підготовлені шматочки свинини в картопляно-яєчному клярі. Залиште в холодильнику мінімум на пів години.

Смажте шніцелі на олії на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки. І подавайте із свіжим салатом. Подавати такі шніцелі краще одразу після приготування, поки кляр ще хрусткий.

Читайте також:

Хрустка куряча шкірка: простий секрет і трохи терпіння

Запіканка з куркою та овочами: як приготувати смачну вечерю

Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви