Ще цю страву можна назвати "Відбивні у дерунах". І виходить ця страва надзвичайно смачною.
Ці шніцелі готуються у цікавому клярі, який нагадує деруни. М’ясо залишається ніжним та дуже соковитим. Виходить дуже просто, ситно і смачно. Тобто це виходить одразу і м'ясо і гарнір. Чеська кухня взагалі дуже проста, далека від вишуканості, проте ситна і надзвичайно смачна. Ці шніцелі повністю відповідають цьому визначенню. Рецептом поділились на сайті Ye.
Відбивні в дерунах
Інгредієнти:
- 500 г свинячої вирізки;
- п'ять картоплин;
- одне яйце;
- 1-2 ч. л. гірчиці;
- 3 ст. л. борошна;
- 2-3 ст. л. сметани;
- сіль, суміш перців мелена.
Вирізку наріжте тонкими шматочками та відбийте кулінарним молотком з обох сторін. Кожен шматочок посоліть та поперчіть.
Картоплю натріть на дрібній тертці (як на деруни), або перемеліть у бленд ері.
Додайте до картопляної маси яйце, гірчицю, сметану та борошно. Посоліть та поперчіть.
Все ретельно перемішайте та обваляйте підготовлені шматочки свинини в картопляно-яєчному клярі. Залиште в холодильнику мінімум на пів години.
Смажте шніцелі на олії на середньому вогні з кожного боку до рум’яної скоринки. І подавайте із свіжим салатом. Подавати такі шніцелі краще одразу після приготування, поки кляр ще хрусткий.
Читайте також:
Хрустка куряча шкірка: простий секрет і трохи терпіння
Запіканка з куркою та овочами: як приготувати смачну вечерю
Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви