Вівсянка асоціюється в багатьох людей з не найкращими спогадами з дитинства. Але цю кашу можна приготувати смачно.
По-перше, треба вибрати правильні пластівці. Вони мають бути великими і не розварюватися. На 100 грамів пластівців – треба додавати 200 мілілітрів води. Доводимо воду до кипіння, закидаємо пластівці та помішуємо вінчиком, акуратно, не збиваючи. Пластівці важливо засипати саме в гарячу воду, щоб вони готувалися рівномірно. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.
Кашу потрібно варити не довше ніж десять хвилин, так вона не перевариться. Пластівці мають лишатися пружними, щоб відчувалася їхня текстура.
Солити та додавати цукор краще процесі приготування.
Вівсянка на молоці з ягодами та горіхами
Інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 100 г;
- вода – 200 мл;
- молоко – 100 мл;
- вершки – 50 мл;
- вершкове масло – 10 г;
- сіль та цукор.
Можна додати:
- малина, полуниця, ожина, горіхи, мед або сироп та свіжа м’ята.
Кашу варіть у два етапи. На дві порції візьміть 100 грамів пластівців та 200 мл води. Доведіть воду до кипіння, закиньте пластівці та помішуйте вінчиком, не збиваючи, до приготування. Це займе 10 хвилин. Перекладіть кашу в миску та перемішайте, щоб вона не злиплась.
Охолоджуйте протягом 15-20 хвилин і покладіть у холодильник – з цієї бази можна буде готувати кашу наступні два-три дні.
Другий етап – сама каша. В сотейник залийте молоко, вершки та додайте вершкове масло. Доведіть до кипіння та закиньте 150 грамів бази. Додайте сіль і цукор за смаком і на середньому вогні, постійно помішуючи, доведіть до правильної консистенції. Викладіть кашу в тарілку та додайте смаколики: малину, полуницю, ожину, горіхи пекан, чи волоські, мед чи сироп. Прикрасити можна листочками свіжої м’яти.
Читайте також:
Що зробити із залишками каші: рецепти смачних страв
Як запекти курку, щоб вийшло смачно: секрети приготування
"Невидимий" яблучний пиріг готується майже без цукру та борошна: рецепт найніжнішого десерту