Розділи
Матеріали

Дуже смачно: паста з горошком і шинкою у вершковому соусі

Оксана Ханас
Фото: recept.ua | Паста з горошком і шинкою у вершковому соусі

Під час подачі готову пасту посипте тертим сиром. Найкраще взяти пармезан.

Щоб урізноманітнити обід або вечерю, додайте в меню італійську страву. Наприклад, пасту з горошком і шинкою у вершковому соусі. Як її приготувати, розповіли в кулінарному блозі "Душевні рецепти".

Паста з горошком і шинкою у вершковому соусі

Інгредієнти:

  • цибуля — 1 шт;
  • вершкове масло;
  • вершки 20-30% — 150 мл;
  • паста — 400 г;
  • шинка — 200 г;
  • зелений горошок — 200 г;
  • сіль і перець — за смаком;
  • твердий сир.

Спосіб приготування:

Цибулю очистити, дрібно нарізати й обсмажити на вершковому маслі. Потім туди ж, у сковорідку, додати зелений горошок. Тушкувати кілька хвилин, після чого влити близько 100 мл окропу, посолити і поперчити, накрити кришкою і тушкувати 6-8 хвилин.

Після цього влити вершки, прогріти, додати шинку і готувати близько трьох хвилин на невеликому вогні.

В окремій каструлі зварити в підсоленій воді пасту до стану аль денте, злити з неї воду і змішати пасту з соусом. Під час подачі посипати тертим сиром.

Читайте також:

Справжня паста карбонара: правильний рецепт без вершків (відео)

Швидка паста з лососем і лимонно-вершковим соусом: рецепт смачної вечері

Паста карбонара з куркою: простий і смачний домашній варіант традиційного рецепта