Врахуйте, що холодильник — найневдаліше місце для зберігання хліба. Якщо його треба зберегти довше, краще хліб заморозити.
Щоб хліб зберіг свою свіжість, його слід правильно зберігати. Є кілька секретів, які допоможуть залишатися йому свіжим якомога довше. Ними поділилися фахівці SantePlus.
Як правильно зберігати хліб
Часто рекомендують зберігати хліб у спеціальному плетеному або пластиковому кошику. Відразу скажемо — це не найкращий спосіб зберігання. При такому зберіганні хліб сильно піддається впливу повітря і швидше висихає.
Найкраще використовувати тканинний мішечок. Таким чином, хліб буде захищений від навколишнього повітря і довше залишатиметься м'яким. Існують також пакети, спеціально зроблені для хліба.
До пакета можна додати стебло селери, щоб хліб залишався ще свіжішим і м'якішим, наче він щойно з пекарні. Дійсно селера виділяє вологу в пакеті, яку потім поглинає хліб. Так його можна зберігати цілий тиждень після купівлі.
Також довше зберегти хліб допоможе морозилка в холодильнику. Але врахуйте: саме морозилка, бо просто холодильник — найневдаліший вибір. Для цього рекомендуємо нарізати хліб скибочками і розкласти їх у різні контейнери, які герметично закриваються. Помістіть його в морозилку.
Щоб розморозити хліб, просто помістіть шматочки в попередньо розігріту до 200°C духовку на 5 хвилин. Залиште скибочки всередині ще на кілька хвилин, перш ніж виймати їх.
Як повернути свіжість підсохлому хлібу
Потримайте хліб буквально кілька секунд під проточною водою, а потім відразу покладіть його в духовку, розігріту до максимальної температури, на 5 хвилин. Хліб знову стане ароматним і м'яким.
Читайте також:
Рецепти рум'яного хліба з "корисним повітрям": у духовці та мультиварці
Грецький хліб з оливками: рецепт смачної домашньої випічки
Пишний хліб із пармезаном, часником і травами: рецепт ароматної домашньої випічки
М'які часникові хлібні палички: таким рецептом можна здивувати гостей