Розділи
Матеріали

Картопляні зрази у духовці: покроковий рецепт смачної страви

Дар'я Бережна
Фото: cook_with_me_at_home | Картопляні зрази

Ця страва готується із напростіших інгредієнтів. І виходить дуже смачно.

Картопляні зрази – це саме та страва яка просто готується із найдоступніших інгредієнтів. Зрази за цим рецептом можна готувати і на кожен день, і на святковий стіл.

Начинка складається із курячого філе, але можна додати трохи грибів. Можна зробити начинку тільки з грибів, або додати сир.

Картопляні зрази можна смажити, або запікати. І цей варіант найкращий, без зайвої олії.

Картопляні зрази

Інгредієнти:

  • 1-1,5 кг картоплі;
  • 1 яйце для змазування;
  • 1 яйце в картопляне тісто;
  • 3 ст. л. борошна;
  • сіль, перець;
  • сухарі для панірування.

Для начинки:

  • 500-600 г курячого філе;
  • 1-2 цибулини;
  • олія, сіль, перець та інші приправи;
  • гриби за бажанням.

Для початку зваріть картоплю. Коли закипить, посоліть і варіть до готовності. Тим часом готуйте начинку.

Куряче філе поріжте шматочками і обсмажте на олії. У кінці додайте подрібнену цибулю і обсмажте вже рахом.

До начинки можна додати трохи смажених грибів: лісових, глив, або шампіньйонів. Можна додати і тертий сир.

Відварену картоплю потовчіть у пюре. Коли трохи остигне, додайте яйце, борошно, сіль та перець. З картопляного тіста робіть круглі коржики і кладіть начинку. Заліпіть кругленькі пиріжки (зрази). Щоб картопля менше липла, руки змочуйте у воді. Обваляйте зрази у панірувальних сухарях.

Викладіть у форму, вистелену пергаментом, помажте зверху яйцем і випікайте при температурі 180 градусів, поки не зарум'яняться. Подавайте зі сметаною, або грибним соусом.

Читайте також:

До великоднього столу: рецепт закуски "Яйця в соусі "Тартар""

Ніжні домашні млинці із секретом і цікаві начинки (відео)

Ідеальні пиріжки для схуднення: всього за 10 хвилин (відео)