Розділи
Матеріали

Варення з кульбаби: цікавий рецепт квіткового варення

Дар'я Бережна
Фото: Getty Images | Варення з кульбаби з м"ятою

Варення з кульбаби – це оригінальна консервація. І вона точно вас здивує.

Кульбабки – це не тільки гарні жовті квіти, а й цінний інгредієнт для цікавого варення. Таке варення має особливий смак і аромат. Для приготування варення з кульбаби потрібно зібрати близько двох кухлів квіток. Їх слід ретельно промити під холодною водою і обдати окропом, щоб позбутися гіркоти.

Потім квіти потрібно залити гарячим цукровим сиропом та варити на повільному вогні близько 20-30 хвилин. Таке варення ще й корисне, бо багате на вітаміни, особливо на вітамін С, який допомагає зміцнити імунітет. Також у складі варення містяться антиоксиданти. Однак слід бути обережним, адже воно може спричинити алергічні реакції. А якщо додати м'яту у варення з кульбаби, то вийде дуже цікавий смак. Рецептом поділились на сайті Kolizhanka.

Варення з кульбаби з м’ятою

Інгредієнти:

  • кульбаба (квіти) – 100-120 шт.
  • цукор – 500 г;
  • вода – 500 мл;
  • половинка лимона;
  • м’ята – 20 г.

Промиті квіти та листочки м’яти висипаємо в каструлю та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо, прикривши кришкою протягом години.

Отриманий відвар проціджуємо через сито.

У квітковий сироп засипаємо цукор, перемішуємо і повторно доводимо до кипіння, проварюємо ще близько 30 хвилин, зменшивши вогонь.

Після додаємо подрібнений лимон та тримаємо на вогні ще 10 хвилин.

Розливаємо варення по стерильним банкам та закриваємо.

Читайте також:

Як приготувати смачну вівсянку: рецепт ідеальної страви на сніданок

Десерт а-ля "Бонжур": як приготувати його вдома власноруч

Дріжджовий рулет із горіховою начинкою: рецепт смачної випічки