Розділи
Матеріали

Тарт із горіхами та згущеним молоком: як приготувати дуже смачний десерт

Оксана Ханас

У духовці згущене молоко запечеться і в поєднанні з пісочним тістом і волоськими горіхами дасть просто неймовірний смак.

Тарт — це типовий для французької кухні відкритий пиріг із пісочного або будь-якого іншого тіста. Може бути десертною або основною стравою з м'ясною, грибною та будь-якою іншою начинкою. Пропонуємо вам приготувати солодкий тарт із горіхами та згущеним молоком і потішити себе та близьких смачною випічкою. Рецептом поділилися в кулінарному блозі "Смачного!"

Тарт із горіхами та згущеним молоком

Інгредієнти:

  • вершкове масло або маргарин — 100 г;
  • цукор — 0,5 стак;
  • сіль — 1/4 ч.л.
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 1,5-2 склянки;
  • волоські горіхи — 1 склянка;
  • згущене молоко — 1 банка.

Спосіб приготування:

Масло перетерти з борошном, додати сіль, цукор, яйце і замісити еластичне тісто. Відправити його в холодильник відпочити на 20 хвилин, після чого його тоненько розкачати і перекласти у форму, сформувавши бортики.

На тісто рівним шаром насипати підсмажені горіхи, злегка їх подрібнивши, і залити згущеним молоком.

Запікати тарт у розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Далі форму накрити фольгою або пергаментом, зменшити температуру до 180 градусів і запікати ще 15-20 хвилин.

У духовці згущене молоко запечеться і в поєднанні з волоськими горіхами та пісочним тістом дасть просто неймовірний смак.

Читайте також:

Пікантний тарт із цибулею та сиром: смачна класика французької кухні

Ідеально до чаю: рецепт малинового тарта

Ніжний яблучний тарт: зустрічаємо літо смаком яблук