Тарт із горіхами та згущеним молоком: як приготувати дуже смачний десерт
У духовці згущене молоко запечеться і в поєднанні з пісочним тістом і волоськими горіхами дасть просто неймовірний смак.
Тарт — це типовий для французької кухні відкритий пиріг із пісочного або будь-якого іншого тіста. Може бути десертною або основною стравою з м'ясною, грибною та будь-якою іншою начинкою. Пропонуємо вам приготувати солодкий тарт із горіхами та згущеним молоком і потішити себе та близьких смачною випічкою. Рецептом поділилися в кулінарному блозі "Смачного!"
Тарт із горіхами та згущеним молоком
Інгредієнти:
- вершкове масло або маргарин — 100 г;
- цукор — 0,5 стак;
- сіль — 1/4 ч.л.
- яйце — 1 шт;
- борошно — 1,5-2 склянки;
- волоські горіхи — 1 склянка;
- згущене молоко — 1 банка.
Спосіб приготування:
Масло перетерти з борошном, додати сіль, цукор, яйце і замісити еластичне тісто. Відправити його в холодильник відпочити на 20 хвилин, після чого його тоненько розкачати і перекласти у форму, сформувавши бортики.
На тісто рівним шаром насипати підсмажені горіхи, злегка їх подрібнивши, і залити згущеним молоком.
Запікати тарт у розігрітій до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки. Далі форму накрити фольгою або пергаментом, зменшити температуру до 180 градусів і запікати ще 15-20 хвилин.
У духовці згущене молоко запечеться і в поєднанні з волоськими горіхами та пісочним тістом дасть просто неймовірний смак.
Читайте також:
Пікантний тарт із цибулею та сиром: смачна класика французької кухні