Буженину можна приготувати з будь-якого м'яса. Але найкраще вона виходить зі свинини.
Як приготувати буженину, щоб м'ясо лишалось соковитим, це питання виникає, мабуть, у кожної господині. Буженина — це великий шматок добірного м'яса, запечений цілком.
Вона виходить ніжною та дуже смачною завдяки спеціям. Готувати її нескладно. Подають буженину, як правило, охолодженою. Також її можна нарізати у салати та використовувати для сандвічів й бутербродів.
Найголовніше в цьому рецепті — це вибрати якісне м’ясо і добре його промаринувати.
Буженина
Інгредієнти:
- вода — 1,5 л;
- свинина — 0,8 кг;
- часник — 3 зубчики;
- сіль кухонна — 1,5 ст. л.;
- лист лавровий — 2 шт;
- суміш спецій для м’яса — 1 ч. л.
Промийте свинину проточною водою, висушіть паперовими рушниками. І приготуйте суміш для маринування. У каструлю налийте воду, додайте в неї суміш спецій, сіль і лавровий лист.
Розсіл закип’ятіть. Після того, як сіль розчиниться, приберіть каструлю з вогню і остудіть.
Охололим розсолом залийте м’ясо і приберіть його в холодильник на 12 годин.
Після цього дістаньте м’ясо з розсолу і промокніть паперовими серветками. Зубчики часнику очистіть і наріжте тонкими скибочками.
М’ясо проштрикніть ножем в різних місцях та нашпигуйте часником. Ще раз обітріть свинину молотими спеціями.
Загорніть м'ясо в три шари фольги і запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці півтори години.
Перевірте готовність м’яса, воно повинно легко проколюватися ножем і з нього не повинен виділятися рожевий сік. Як м'ясо готове, остудіть його до кімнатної температури, а потім приберіть в холодильник. Коли буженина "дозріє", то вийде соковитою, смачною і готовою для подачі на стіл.
Читайте також:
Смачно і ситно: рецепт бургер-булочок із начинкою
Курячі крильця на мангалі: готуємо ідеальну страву для вікенду
Шніцелі зі свинини по-старочеськи: рецепт смачної м'ясної страви