Смачний хліб можна приготувати і вдома. За цим рецептом він виходить смачним і повітряним.
У цьому рецепті домашнього хліба не потрібно місити тісто руками, а готовий хліб виходить дуже смачним. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів та духовка.
Домашній хліб
Інгредієнти:
- борошно — 400 г + 50 г;
- дріжджі — 1 г (1/4 ч. л.);
- сіль — 1 ч. л.;
- вода — 300 г.
До 400 г заздалегідь просіяного пшеничного борошна додаємо 1 г (1/4 ч. л.) сухих дріжджів і чайну ложку солі. Перемішуємо сухі інгредієнти.
Далі вливаємо прохолодну воду (не теплу та не холодну). Воду вливаємо тонкою цівкою та одночасно перемішуємо інгредієнти лопаткою, або ложкою.
Ложкою або лопаткою вимішуємо тісто, щоб не лишилося сухого борошна. Готове тісто виходить дуже липким, так і має бути.
Миску з тістом накриваємо харчовою плівкою. Тісто залишаємо за кімнатної температури на 12-18 годин. Тобто увечері замісили, а вранці можна випікати хліб.
Робочу поверхню рясно присипаємо борошном (50-100 г). На стіл викладаємо тісто. Із кожного боку підіймаємо тісто й надаємо йому округлу форму.
Лист пергаменту присипаємо борошном. Перекладаємо на нього хліб, швом униз.
Далі тісто накриваємо рушником і залишаємо за кімнатної температури ще на дві години, щоб тісто піднялося.
За 30 хвилин до закінчення зазначеного часу в духовці добре прогріваємо холодний казанок. Духовку розігріваємо до 250 градусів. Тісто, що підійшло, кладемо в гарячий казанок і накриваємо кришкою.
Випікаємо хліб пів години із закритою кришкою за температури 250 градусів і 20 хвилин без кришки.
Дістаємо хліб із казана та перекладаємо на решітку, щоб він охолонув. Спочатку скоринка тверда, потім стає м’якою.
Готовий хліб виходить дуже м’яким і ніжним. Він довго не черствіє.
Читайте також:
Декор до Великодня: їстівне мереживо зробить ваші паски неперевершено гарними (відео)
Королівська ватрушка із сиром: як приготувати смачний десерт з яблуками
Несолодкий торт "Наполеон": рецепт популярного торту із сиром та грушами