Розділи
Матеріали

Свиняча підчеревина в рукаві: рецепт поживної м'ясної страви на Великдень

Оксана Ханас
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Таку страву можна приготувати за кілька днів до Великодня.

Ще 10 днів — і Великий піст закінчиться світлим святом Великодня. Тож уже час подумати, що смачного поставити на недільний стіл після повернення з храму з освяченими пасками. Відома кулінарна блогерка Юлія Симончук пропонує рецепт грудинки в рукаві. Поживна м'ясна страва стане справжньою насолодою для тих, хто так довго дотримувався посту. Порадує вона своїм смаком і тих, хто просто любить смачно поїсти.

Крім грудинки, можна брати свинячу підчеревину або бочок.

Підчеревина / бочок / грудинка в рукаві

Інгредієнти:

  • підчеревина / грудинка — 1 кг;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • гірчиця — 2 ч. л.;
  • часник — 5-7 зубчиків;
  • суміш італійських трав — 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Узяти найм'ясистіший шматок підчеревини, зробити в ньому глибокі проколи ножем, як показала на відео.

Змішати сіль, гірчицю, італійські трави, часник і натерти ними шматок підчеревини. У розрізи цю суміш теж додати.

Перекласти м'ясо в рукав для запікання та запікати в розігрітій духовці на 190 градусів приблизно 1,5 години.

Вимкнути духовку й дати м'ясу охолонути прямо в ній. Далі на кілька годин, а найкраще на ніч відправити в холодильник.

Перед подачею на стіл порізати на порційні шматочки.

Читайте також:

Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви

Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю

Свинина, томлена в пиві: страва, яка тане в роті