Спаржа вже перестала бути делікатесом, який їдять тільки в дорогих ресторанах. І її дуже просто готувати.
В Україні спаржу давно вирощують і вона вже перестала бути делікатесом, який дорого коштує і неможливо дістати. Вона смачна, просто готується і дуже корисна. Спаржу можна запікати в духовці та на грилі, відварювати та підсмажувати. Вона добре доповнює страви з лосося, або м'яса. Фокус рекомендує спробувати приготувати спаржу з соусом із сиру та шинки. Соуси і спаржа — це ідеальне поєднання.
Спаржа з соусом із шинки та сиру
Інгредієнти:
- спаржа — 16 шт;
- пармезан — 50 г;
- рослинна олія 2 ст. л.;
- сіль за смаком.
Для соусу:
- молоко — 350 мл;
- шинка — 100 г;
- сир чеддер — 75 г;
- одна червона цибулина;
- вершкове масло 1,5 ст. л.;
- борошно 1,5 ст. л.;
- сіль.
Для соусу дрібно наріжте цибулю, у сковорідці розтопіть вершкове масло і тушкуйте цибулю до прозорості. Всипте борошно й обсмажте, часто перемішуючи протягом однієї хвилини.
Влийте молоко і, постійно перемішуючи вінчиком, доведіть соус до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального і готуйте 5-7 хвилин.
Натріть чеддер на дрібній тертці, додайте в соус і перемішуйте, поки він повністю не розплавиться. Шинку наріжте тонкою соломкою і вмішайте в соус.
І готуйте спаржу. Відламайте задерев'янілі кінчики. Зазвичай це близько двох сантиметрів. Розігрійте в сковорідці олію, додайте спаржу, трохи посоліть і обсмажте по три хвилини з кожного боку. Перекладіть на блюдо, полийте соусом і посипте тертим пармезаном.
Читайте також:
Спагеті з фрикадельками, як у мультфільмі "Леді та Бродяга": рецепт смачної страви
Риба з молодою картоплею в духовці: родзинка пісного меню
Хліб без замісу тіста: як приготувати смачну паляницю вдома