Розділи
Матеріали

Куряча печінка з овочами: рецепт смачної та бюджетної страви

Оксана Ханас
Фото: retsepty/4627

Куряча печінка з овочами виходить соковитою і чудово підходить до будь-якого гарніру.

Куряча печінка — один із найпопулярніших субпродуктів. Її тушкують, варять, використовують для паштетів, салатів і багато чого іншого. Вона чудово підходить до будь-якого гарніру. Сьогодні ми пропонуємо приготувати курячу печінку з овочами за рецептом із блогу "Кулінарні рецепти".

Куряча печінка з овочами

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 800 г;
  • цибуля — 1 шт;
  • солодкий перець — 2 шт;
  • баклажан — 1 шт;
  • часник — 3 зубчики;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • цукор — 1 ст. л;
  • рослинна олія — 2 ст. л;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

Печінку промити, очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями, перець і баклажан — кубиками. Дрібно порубати часник.

У сковороді на сильному вогні розігріти олію. У кілька заходів обсмажити з усіх боків печінку, приблизно по дві хвилини, перекласти на тарілку.

У сковорідку викласти цибулю і перець. Смажити, помішуючи, 3–4 хвилини. Додати баклажани і смажити, помішуючи, ще 3 хвилини.

Повернути печінку в сковорідку, додати часник, цукор і соєвий соус, трохи солі та перцю. Готувати, помішуючи, ще приблизно 2 хвилини. Потім зняти з вогню. Подавати з картоплею, рисом, локшиною або іншим гарніром на свій вибір.

Читайте також:

Паштет із курячої печінки в духовці: покроковий рецепт смачної закуски

Просто і вишукано: паштет із курячої печінки з фініками

Ніжно, соковито і просто: мафіни із курячої печінки з сиром