Розділи
Матеріали

Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски

Дар'я Бережна
Фото: cook_with_me_at_home | Весняний салат із редиски

Такий салат легко готується. І він не надто дорогий і калорійний.

Нині, коли на ринках уже повно сезонних овочів: варто приготувати найвесняніший салат із редиски. Він підійде навіть для великоднього столу. Або для днів після, коли залишається багато крашанок — тобто яєць, зварених круто. Фокус розповість, як його приготувати.

Весняний салат із редиски

Інгредієнти:

  • 1 великий пучок редиски;
  • 4 огірки;
  • 300 г відвареної яловичини;
  • 1 великий пучок змішаної зелені (м'ята, тархун, петрушка, кріп);
  • 2 ч. л. лимонного соку;
  • 3-5 ст. л. майонезу;
  • сіль, мелений чорний перець;
  • чотири варені круто яйця.

Спочатку приготуйте заправку. Зелень наріжте, покладіть у чашу занурювального блендера, посоліть, полийте лимонним соком і подрібніть блендером у пасту. Змішайте цю пасту з майонезом за смаком.

У редиски видаліть хвостики та зелень. Наріжте редиску великою соломкою. Такою ж соломкою наріжте огірки.

М'ясо наріжте соломкою і змішайте з редискою та огірками. Посоліть і поперчіть, перемішайте і подавайте, прикрасивши четвертинками варених круто зварених яєць.

Такий салат можна змінювати на свій смак: можна зовсім прибрати м'ясо і ту зелень, що вам не подобається. Можна замінити майонез на несолодкий йогурт, або нежирну сметану і додати зелену цибулю. Тут рецептура обмежується тільки вашою фантазією. Але головною в салаті залишається редиска.

Читайте також:

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку

На святковий стіл і не тільки: рецепт салату Великодній вінок

На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски