Такий салат легко готується. І він не надто дорогий і калорійний.
Нині, коли на ринках уже повно сезонних овочів: варто приготувати найвесняніший салат із редиски. Він підійде навіть для великоднього столу. Або для днів після, коли залишається багато крашанок — тобто яєць, зварених круто. Фокус розповість, як його приготувати.
Весняний салат із редиски
Інгредієнти:
- 1 великий пучок редиски;
- 4 огірки;
- 300 г відвареної яловичини;
- 1 великий пучок змішаної зелені (м'ята, тархун, петрушка, кріп);
- 2 ч. л. лимонного соку;
- 3-5 ст. л. майонезу;
- сіль, мелений чорний перець;
- чотири варені круто яйця.
Спочатку приготуйте заправку. Зелень наріжте, покладіть у чашу занурювального блендера, посоліть, полийте лимонним соком і подрібніть блендером у пасту. Змішайте цю пасту з майонезом за смаком.
У редиски видаліть хвостики та зелень. Наріжте редиску великою соломкою. Такою ж соломкою наріжте огірки.
М'ясо наріжте соломкою і змішайте з редискою та огірками. Посоліть і поперчіть, перемішайте і подавайте, прикрасивши четвертинками варених круто зварених яєць.
Такий салат можна змінювати на свій смак: можна зовсім прибрати м'ясо і ту зелень, що вам не подобається. Можна замінити майонез на несолодкий йогурт, або нежирну сметану і додати зелену цибулю. Тут рецептура обмежується тільки вашою фантазією. Але головною в салаті залишається редиска.
Читайте також:
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку
На святковий стіл і не тільки: рецепт салату Великодній вінок
На святковий стіл: рецепт класичного салату з печінки тріски