На приготування холодцю піде чимало часу, тому м'ясо дня нього краще підготувати заздалегідь.
Обдумуючи меню святкового великоднього столу, зверніть увагу на холодець із курки та свинячої рульки. Ця смачна і красива страва урізноманітнює меню і буде гідно оцінена гостями. Як її приготувати, розповіли в блозі "Кулінарні рецепти".
Холодець із курки та свинячої рульки
Інгредієнти:
- свиняча рулька — 1 кг;
- куряче м'ясо — 800 г;
- цибулина — 1 шт;
- часник — 1 зубчик;
- сіль за смаком.
Для прикраси:
- відварена морква;
- зелень петрушки.
Спосіб приготування:
М'ясо для холодцю необхідно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку вимити й почистити, розрізати її на частини та покласти в каструлю разом із куркою. Залити водою і поставити на ніч у холодильник.
Вранці вилити воду, м'ясо скласти в каструлю, залити свіжою водою і поставити на вогонь до появи піни. Прибрати піну, накрити кришкою, поставити на невеликий вогонь.
Варіть холодець потрібно 6-8 годин, не допускаючи закипання. За 1,5 години до закінчення варіння додати в нього розрізану навпіл цибулю.
Щойно м'ясо почне відставати від кістки, вимкнути вогонь і прибрати жир. Викласти м'ясо в миску, розібрати його на частини та розкласти у форми для холодцю.
Бульйон процідити через марлю або сито. Додати в нього лавровий лист, подрібнений часник і сіль. Залити бульйон у форму і поставити в холодне місце до застигання.
Читайте також:
Як приготувати рибний холодець: рецепт святкової страви
Традиційна святкова страва: як приготувати смачний холодець
Ідеальний холодець: 5 лайфхаків, щоб традиційна страва вийшла смачною та прозорою