Розділи
Матеріали

Король великоднього столу: рецепт холодцю з рульки та курки

Оксана Ханас
Фото: t.me/retsepty/4629

На приготування холодцю піде чимало часу, тому м'ясо дня нього краще підготувати заздалегідь.

Обдумуючи меню святкового великоднього столу, зверніть увагу на холодець із курки та свинячої рульки. Ця смачна і красива страва урізноманітнює меню і буде гідно оцінена гостями. Як її приготувати, розповіли в блозі "Кулінарні рецепти".

Холодець із курки та свинячої рульки

Інгредієнти:

  • свиняча рулька — 1 кг;
  • куряче м'ясо — 800 г;
  • цибулина — 1 шт;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль за смаком.

Для прикраси:

  • відварена морква;
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

М'ясо для холодцю необхідно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку вимити й почистити, розрізати її на частини та покласти в каструлю разом із куркою. Залити водою і поставити на ніч у холодильник.

Вранці вилити воду, м'ясо скласти в каструлю, залити свіжою водою і поставити на вогонь до появи піни. Прибрати піну, накрити кришкою, поставити на невеликий вогонь.

Варіть холодець потрібно 6-8 годин, не допускаючи закипання. За 1,5 години до закінчення варіння додати в нього розрізану навпіл цибулю.

Щойно м'ясо почне відставати від кістки, вимкнути вогонь і прибрати жир. Викласти м'ясо в миску, розібрати його на частини та розкласти у форми для холодцю.

Бульйон процідити через марлю або сито. Додати в нього лавровий лист, подрібнений часник і сіль. Залити бульйон у форму і поставити в холодне місце до застигання.

Читайте також:

Як приготувати рибний холодець: рецепт святкової страви

Традиційна святкова страва: як приготувати смачний холодець

Ідеальний холодець: 5 лайфхаків, щоб традиційна страва вийшла смачною та прозорою