Навесні починається сезон молодої капусти. Із неї можна приготувати не тільки смачні хрусткі салати, а й гарячі страви.
Найчастіше молоду капусту використовують для салатів. Вона чудово поєднується з такими ж хрусткими овочами — свіжим огірком, редискою. Можна запекти її в духовці четвертинками та подати зі смачним соусом. А можна зробити чудові голубці. До того ж із нею менше клопоту. Листя, яке піде на голубці, достатньо всього на дві хвилини опустити в окріп — і можна загортати в нього начинку.
Голубці з молодої капусти
Інгредієнти:
- 1 качан молодої капусти;
- 100 г рису;
- 200 г пастернаку або кореня селери;
- 200 г моркви;
- 200 г цвітної капусти;
- 80 г помідорів;
- 260 г цибулі ріпчастої;
- 60 г печериць;
- 100 мл рослинної олії;
- 20 мл соєвого соусу;
- 400 г помідорів у власному соку
- пара зубчиків часнику, сіль, цукор.
Листя капусти розберіть, помийте й опустіть у кипучу підсолену воду на дві хвилини. Потім остудіть.
Овочі запечіть у фользі із сіллю та олією. Рис відваріть до напівготовності. Обсмажте дрібно нарізану цибулю разом із грибами.
Овочі наріжте дрібними кубиками та змішайте з цибулею, рисом, грибами та соєвим соусом.
У блендері змішайте обсмажену цибулю, помідори та часник. Якщо соус вийде занадто густим, розбавте його водою. Посоліть і додайте цукор до смаку. Викладіть голубці на дно форми, залийте соусом і запікайте за температури 180°С 45 хвилин.
Читайте також:
Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід
Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку