Як приготувати ніжні голубці з молодої капусти: покроковий рецепт смачної страви

Голубці з молодої капусти, просто рецепт, голубці рецепт
Фото: unsplash.com | Голубці з молодої капусти

Навесні починається сезон молодої капусти. Із неї можна приготувати не тільки смачні хрусткі салати, а й гарячі страви.

Найчастіше молоду капусту використовують для салатів. Вона чудово поєднується з такими ж хрусткими овочами — свіжим огірком, редискою. Можна запекти її в духовці четвертинками та подати зі смачним соусом. А можна зробити чудові голубці. До того ж із нею менше клопоту. Листя, яке піде на голубці, достатньо всього на дві хвилини опустити в окріп — і можна загортати в нього начинку.

Голубці з молодої капусти

Інгредієнти:

  • 1 качан молодої капусти;
  • 100 г рису;
  • 200 г пастернаку або кореня селери;
  • 200 г моркви;
  • 200 г цвітної капусти;
  • 80 г помідорів;
  • 260 г цибулі ріпчастої;
  • 60 г печериць;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • 400 г помідорів у власному соку
  • пара зубчиків часнику, сіль, цукор.

Листя капусти розберіть, помийте й опустіть у кипучу підсолену воду на дві хвилини. Потім остудіть.

Овочі запечіть у фользі із сіллю та олією. Рис відваріть до напівготовності. Обсмажте дрібно нарізану цибулю разом із грибами.

Овочі наріжте дрібними кубиками та змішайте з цибулею, рисом, грибами та соєвим соусом.

У блендері змішайте обсмажену цибулю, помідори та часник. Якщо соус вийде занадто густим, розбавте його водою. Посоліть і додайте цукор до смаку. Викладіть голубці на дно форми, залийте соусом і запікайте за температури 180°С 45 хвилин.

Читайте також:

Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід

Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски

Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку