Після Великодня зазвичай залишається багато круто зварених яєць. І з них можна приготувати безліч смачних страв.
На Великдень прийнято фарбувати яйця. І зазвичай крашанок виходить дуже багато, особливо якщо ви екпериментували з кольорами і методами фарбування. Багато крутих яєць всухом'ятку, звісно, з'їсти складно. Зате вони можуть стати важливою частиною чудових страв. Рецептом поділилися на shuba.life.
М'ясний рулет з яйцями, або яйця в "шубі"
Інгредієнти:
- філе курячих стегенець (або готовий курячий фарш) — 1 кг;
- варені яйця — 4 шт;
- яйце — 1 шт;
- вершки — 150 мл;
- кріп — 1 ст. л.;
- сухарі — 3 ст. л.;
- солодкий соус чилі — 2 ст. л.;
- свіжомелений чорний перець, сіль.
Наріжте куряче філе та проверніть через м'ясорубку. Також можна використовувати готовий курячий фарш. Можна взяти й фарш з індички. Додайте у фарш кріп, сире яйце, вершки та сухарі, посоліть, поперчіть і добре вимішайте. Залиште на 15 хв. Можна у фарш також додати гірчицю із зернятками, або дуже дрібно порізаний часник. Утім, додати можна будь-які спеції, які вам подобаються.
Застеліть прямокутну форму для кексу розміром 15х30 см пергаментом і викладіть половину фаршу. Помістіть варені очищені яйця в центр, а потім фарш, що залишився. Розрівняйте поверхню і змастіть соусом чилі. Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів і запікайте 45 хв.
Готовий рулет трохи остудіть і дістаньте з форми. Подавайте гарячим або повністю остиглим.
Читайте також:
Картопля з м'ясом: рецепт ситної страви на обід
Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку