Штрудель з курятиною — це несолодка версія популярної страви з яблуками, яка походить з Австрії.
Якщо любите штрудель з яблуками та корицею, який традиційно готують в Австрії, то вам точно треба спробувати його несолодку версію. Соковита пропечена начинка у тонкому хрусткому тісті – це неймовірно смачно.
Класичний штрудель готують із витяжного тіста на основі пшеничного борошна, вершкового масла та води, яке спочатку витримують у холоді, а потім ретельно розкачують. Але можна взяти і готове листкове тісто, тоді час приготування штруделю зменшиться і вже на вечерю буде готова смачна страва. Рецептом поділились на сайті Rud.
Штрудель із курятиною та грибами
Інгредієнти:
- листкове тісто — 1000 г;
- куряче філе — 700 г;
- шампіньйони — 700 г;
- одна цибулина;
- твердий сир — 250 г;
- сметана 15% — 60 г;
- вершкове масло — 100 г;
- рослинна олія.
Розморожуємо тісто за інструкцією на упаковці. Гриби та цибулю нарізаємо і смажимо на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору. Солимо та даємо охолонути.
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, нарізаємо невеликими кубиками та додаємо до грибів. Можна також запекти філе у духовці, або під кришкою на сковороді.
Сир натираємо на грубій тертці, перемішуємо з грибами та курятиною. Додаємо сметану.
Тісто тонко розкачуємо. Вздовж однієї сторони викладаємо начинку. Вершкове масло розтоплюємо, змащуємо тісто навколо начинки. Загортаємо тісто з начинкою в рулет і заліплюємо краї.
Викладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом. Змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Випікаємо у розігрітій до температури 190°C духовці протягом 30–40 хвилин до рум’яної скоринки. Даємо трохи остигнути та подаємо.
Читайте також:
Печиво зі згущеним молоком: як швидко приготувати неймовірний десерт
Просто і дуже смачно: рецепт весняного салату з редиски
Рецепт пісних пиріжків із картоплею та грибами: як приготувати смачну випічку