Млинці на сніданок або вечерю можна приготувати і без молока. І це дуже зручно, коли молока під рукою немає.
Тонкі млинці можна приготувати і без додавання молока. Вони виходять ніжними та смачними, з великою кількістю дірочок. Готуються вони з продуктів, які завжди є вдома. І це дуже зручно, коли млинчиків хочеться, а молока під рукою немає. Рецептом поділились на сайті Fayni Recepty.
Млинці без молока
Інгредієнти:
- 1 склянка пшеничного борошна;
- 1 склянка води;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. цукру;
- сіль та ванілін.
Розтираємо яйце з цукром, олією, ваніліном та сіллю. Вливаємо половину склянки теплої води та поступово додаємо борошно, збиваючі вінчиком до консистенції густої сметани.
Вливаємо решту води та ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто для млинців без молока на 20-30 хвилин.
Сковороду добре розігріємо та змащуємо невеликою кількістю олії. Добре, якщо в вас є спеціальна сковорода для млинчиків. На ній готувати дуже зручно.
Акуратно наливаємо тісто черпаком на сковорідку та обсмажуємо млинці з обох сторін до золотистої скоринки.
Подаємо тонкі млинці без молока теплими зі сметаною, варенням, медом.
Млинці без молока – чудовий варіант для тих, хто постить, не переносить лактозу або просто хоче спробувати новий смак звичної страви. Якщо хочете подавати такі млинчики із несолодкими начинками – просто зменште кількість цукру та приберіть ванілін.
Читайте також:
Яйця по-шотландськи: рецепт страви з великодніх крашанок
Швидкий і смачний сніданок: рецепт гарячих бутербродів із куркою та сиром
Курячі гомілки з овочами: як приготувати просту та смачну страву на вечерю