Якщо запікати котлети в духовці, то вони виходять не такими масними, як ті, що смажать на сковороді. Але дуже смачними.
Котлети зазвичай готують на сковороді. Але в духовці вони виходять не менш смачними та без зайвого жиру. Фарш для котлет у духовці може бути будь-який — із курятини чи індички. Рецептом смачних і соковитих котлет поділилися на сайті Fayni Recepty.
Котлети в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг м'яса (яловичина + свинина);
- 3 картоплини;
- дві цибулини;
- два яйця;
- спеції, свіжа зелень, сіль, перець чорний;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Перекручуємо м'ясо разом із цибулею та зеленню через м'ясорубку. Або візьміть готовий фарш, подрібніть цибулю та зелень і додайте до фаршу. Також додайте яйця, посоліть і додайте спеції до свого смаку та чорний мелений перець.
Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси та трохи відбиваємо фарш об стіл.
Картоплю натираємо на великій тертці. Цей секретний інгредієнт допоможе зробити котлети в духовці соковитими.
Трохи відтискаємо картоплю від соку та викладаємо в миску з фаршем. Ще раз гарненько перемішуємо фарш.
Мокрими руками формуємо з фаршу невеликі круглі кульки та стискаємо їх із двох боків, викладаємо на змащене олією або застелене пергаментом деко.
Змащуємо верх котлет олією або кладемо на кожну котлетку невеличкий шматочок вершкового масла, так вони вийдуть соковитішими.
Ставимо деко в розігріту до 200°С духовку та запікаємо 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180°С та готуємо ще 20 хвилин. Соковиті котлети готові.
Читайте також:
Старовинний рецепт смачного м'яса: як приготувати душенину
Запашний штрудель із курятиною та грибами: рецепт ситної страви на вечерю
Заєць, але фальшивий: як приготувати традиційну м'ясну страву української кухні