Щоб стейк був смачним і соковитим, його потрібно добре прожарити до готовності.
Соковитий стейк зі свинини — страва, яка доповнить будь-який гарнір і чудово підійде як обід або вечеря. Рекомендуємо приготувати його, як розказано в блозі "Кулінарні рецепти".
Стейк зі свинини
Інгредієнти:
- свинина (ошийок, вирізка або корейка) — 300 г;
- квасоля стручкова (свіжа або заморожена) — 200 г;
- оливкова олія — 1 ст. л;
- вершкове масло — 10 г;
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
М'ясо очистити від плівок і зайвого жиру, посолити, поперчити. Розігріти пательню гриль (або звичайну пательню) без жиру. Вона має дуже сильно розжаритися. Викладіть м'ясо на пательню та обсмажте з обох боків, періодично перевертаючи. М'ясо має добре засмажитися до золотистої скоринки.
Обсмажений шматок м'яса відправити в духовку, розігріту попередньо до 180 градусів, на 5–10 хвилин до повного приготування. Пам'ятайте, що на відміну від яловичини, свинину потрібно добре прожарити до готовності.
Поки свинина в духовці, обсмажити спаржеву квасолю на іншій сковорідці: спочатку обсмажити її без жиру протягом хвилини, потім хвилину з додаванням оливкової олії та солі.
Спаржеву квасолю викласти на тарілку, зверху — готове м'ясо, посоліть, поперчіть і викладіть зверху невеличкий шматочок масла, щоб воно розтануло й утворило свого роду соус.
Читайте також:
Запечена свинина з ананасами: рецепт святкової страви
Свинина, тушкована з грибами в сметанному соусі: рецепт ситної страви на вечерю
Свинина Естофадо: філіппінський рецепт із бананами та соком ананаса (відео)