Розділи
Матеріали

Запечена вирізка із сухофруктами: рецепт смачної страви зі свинини

Оксана Ханас
Фото: recepti_dariko/instagram

Щоб м'ясо було соковитішим, після приготування замотайте його в харчову плівку й дайте трохи настоятися.

М'ясо, запечене із сухофруктами, — це дуже вдале поєднання смаків і неймовірний аромат. Додайте сюди апетитний маринад, і у вас вийде страва, яка стане однією з найулюбленіших у вашій родині. Рецептом приготування цієї страви поділилася кулінарна блогерка Дарія Даріко.

Запечена вирізка із сухофруктами

Інгредієнти:

  • вирізка свиняча — 1-1,2 кг;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • лимонний сік — до смаку;
  • паприка копчена — 1 ч. л.;
  • прованські трави — 1 ч. л.;
  • суміш перців — 1/2 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • часник — 4 зубчики;
  • чорнослив підкопчений — 12 шт.;
  • курага — 12 шт.;
  • фініки — 6-7 шт.

Спосіб приготування:

Вирізку помити, висушити паперовими рушниками та зробити надрізи. Підсолити їх. Викласти в надрізи інжир, курагу та чорнослив.

Для маринаду змішати олію, роздавлений часник, перець, паприку, сіль, прованські трави та сік лимона. Густо змастити вирізку цим маринадом і загорнути спочатку у два шари пергаменту, а потім — у два шари фольги.

Залишити м'ясо в холодильнику на 3 години, потім відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на годину. Після цього розрізати фольгу та пергамент і запікати ще 15-20 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Читайте також:

Складаємо меню на свята: рецепт свинини, тушкованої в молоці

Чудо-відбивні: кисло-солодка свинина на вечерю всього за 30 хвилин

Свинина Марбелья — вишукана класика іспанської кухні