Щоб м'ясо було соковитішим, після приготування замотайте його в харчову плівку й дайте трохи настоятися.
М'ясо, запечене із сухофруктами, — це дуже вдале поєднання смаків і неймовірний аромат. Додайте сюди апетитний маринад, і у вас вийде страва, яка стане однією з найулюбленіших у вашій родині. Рецептом приготування цієї страви поділилася кулінарна блогерка Дарія Даріко.
Запечена вирізка із сухофруктами
Інгредієнти:
- вирізка свиняча — 1-1,2 кг;
- рослинна олія — 3 ст. л.;
- лимонний сік — до смаку;
- паприка копчена — 1 ч. л.;
- прованські трави — 1 ч. л.;
- суміш перців — 1/2 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- часник — 4 зубчики;
- чорнослив підкопчений — 12 шт.;
- курага — 12 шт.;
- фініки — 6-7 шт.
Спосіб приготування:
Вирізку помити, висушити паперовими рушниками та зробити надрізи. Підсолити їх. Викласти в надрізи інжир, курагу та чорнослив.
Для маринаду змішати олію, роздавлений часник, перець, паприку, сіль, прованські трави та сік лимона. Густо змастити вирізку цим маринадом і загорнути спочатку у два шари пергаменту, а потім — у два шари фольги.
Залишити м'ясо в холодильнику на 3 години, потім відправити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на годину. Після цього розрізати фольгу та пергамент і запікати ще 15-20 хвилин до появи рум'яної скоринки.
Читайте також:
Складаємо меню на свята: рецепт свинини, тушкованої в молоці
Чудо-відбивні: кисло-солодка свинина на вечерю всього за 30 хвилин
Свинина Марбелья — вишукана класика іспанської кухні