Розділи
Матеріали

Ніжне і смачне: найпростіший рецепт пісочного печива

Дар'я Бережна
Фото: Unsplash | Пісочне печиво

Печиво за цим рецептом завжди виходить. А поки воно печеться, кухню наповнює смачний аромат.

Якщо любите печиво, то спробуйте приготувати його за цим рецептом. Випікається воно всього лише 20 хвилин. А результат просто вражаючий. Та й доповнити цей рецепт можна на свій смак: родзинками, шоколадними краплями, чи іншими ягодами. Рецептом поділилися на сайті Gospodynka.

Пісочне печиво

Інгредієнти:

  • борошно — 370 г;
  • сметана — 150 г;
  • цукор — 200 г;
  • вершкове масло — 125 г;
  • ванілін — ½ ч. л.;
  • сода — ½ ч. л;
  • одне яйце.

У борошно додайте цукор, соду, ванілін, усе перемішайте, додайте сметану, порізане шматочками вершкове масло і замісіть тісто.

Скачайте тісто в кулю, оберніть плівкою і приберіть у холодильник на півгодини.

Після розкачати тісто тонше сантиметра. На поверхні зробіть проколи, щоб тісто не здувалося в духовці та виріжте фігурки-печива. Або просто наріжте ромбиками, або квадратиками. Деякі фігурки можна прикрасити, наприклад, у центрі кружка покласти родзинку або ягідку з варення. Змастіть печиво збитим яйцем і поставте в духовку, розігріту до 170 градусів. Випікайте близько 15 хвилин. Потім перевірте. В ідеалі печиво печеться близько 2025 хвилин, але все залежить від вашої духовки.

Читайте також:

Простий пиріг із шоколадом і какао: найпростіший рецепт смачного десерту

Торт "Рижик" із дитинства: рецепт смачного класичного десерту

Тонкі млинці без молока: рецепт звичної страви в новому стилі