Торт "Рижик" із дитинства: рецепт смачного класичного десерту
Цей торт нагадує "Медовик", але він виходить вологішим і ніжнішим.
Торт "Рижик", напевно, часто готували ваші мами та бабусі. Він нагадує інший класичний десерт — "Медовик", але виходить ніжнішим і соковитішим, тому що коржі просочуються кремом. Рецептом поділилися на сайті Smachno.
Торт "Рижик"
Інгредієнти:
- мед — 160 г;
- вершкове масло — 100 г;
- харчова сода — 2 ч. л.;
- два яйця;
- цукор — 180 г;
- борошно — 500 г + ще трохи для розкачування коржів.
Для крему:
- три яйця;
- цукор — 240 г;
- молоко — 330 мл;
- вершкове масло — 300 г.
Спочатку приготуйте тісто для коржів торта. У велику каструлю покладіть мед і вершкове масло. Додайте харчову соду й перемішайте. Поставте на середній вогонь і, помішуючи, нагрійте, але не кип'ятіть. Суміш має стати пишною та пінистою.
Зніміть каструлю з вогню, дайте охолонути до теплого стану. Яйця збийте міксером із цукром до отримання пишної світлої маси однорідної консистенції.
З'єднайте медово-олійну суміш із яєчною. Збийте ще раз. Поступово всипайте борошно, ретельно перемішуючи. Тісто вийде щільним і важким. Сформуйте тісто в кулю, загорніть у плівку і приберіть у холодильник на 30 хвилин.
Тепер готуйте крем. Яйця збийте з цукром міксером у широкій каструлі з товстим дном. Влийте молоко. Ретельно збийте. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте в чашу міксера та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.
Поставте каструлю з яєчно-молочною сумішшю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до загустіння. Дайте повністю охолонути за кімнатної температури.
Масло збийте до пишності й влийте порціями яєчно-молочну суміш, збиваючи до пишності знову.
Тісто для коржів торта дістаньте з холодильника. Розділіть навпіл, кожну частину сформуйте в ковбаску та розріжте на 6 однакових шматочків, які скачайте в кульки. Кожну кульку розкачайте в тонкий пласт. Виріжте за допомогою тарілки діаметром 18-20 см коло та перекладіть його на деко, вистелене папером для випічки. Поруч помістіть обрізки тіста. Випікайте 5-6 хвилин за 180°C до золотистого кольору. Дайте охолонути. Спечіть так усі коржі.
І зберіть торт, промащуючи коржі кремом. Обрізки тіста розкришіть і посипте торт. Залиште на 8 годин за кімнатної температури, потім приберіть на 2 години в холодильник.
Читайте також:
Домашнє печиво з ніжним смаком: рецепт простої випічки до чаю
Бісквітний торт із полуницею та заварним кремом: рецепт кулінарного шедевра від одесита