Розділи
Матеріали

Торт Мімоза: рецепт яскравого і дуже смачного торта

Дар'я Бережна
Фото: Balthazar .club | Торт "Мімоза"

Торт "Мімоза" був дуже популярний у 1980-х. І тепер знову повертається в моду.

Торт "Мімоза" був придуманий майже сорок років тому. Прикрашений кубиками бісквіта, він нагадував букет мімози: її яскраві жовті квіти. А ще це дуже смачний десерт із заварним кремом і збитими вершками. Рецептом поділилися на сайті Сuxchiaio.

Рецепт торта "Мімоза" дуже простий і його легко можна успішно приготувати вдома.

Торт "Мімоза"

Для торта:

Для крему:

  • 400 г молока;
  • 100 г вершків;
  • 1 лимон;
  • 100 г цукру;
  • 20 г рисового крохмалю;
  • 20 г кукурудзяного крохмалю;
  • 100 г яєчного жовтка.

Для прикраси:

  • 200 г води;
  • 200 г цукру;
  • 1 невелика склянка рому (або іншого лікеру за смаком).

Приготування торта "Мімоза" почніть із основи з двох бісквітів діаметром 18 см. Один із бісквітів розріжте спочатку на смужки, а потім на дуже дрібні кубики. Другий бісквіт розділіть на 3 коржі.

Поки бісквіт готується, приготуйте крем. У каструлі змішайте яєчні жовтки з цукром дерев'яною ложкою. Поступово додавайте рисовий крохмаль і кукурудзяний крохмаль, не припиняючи помішувати, поки суміш не стане однорідною. Вливайте потроху, постійно помішуючи, кипляче молоко, в яке ви поклали цедру лимона (яку доведеться зняти). Поставте на вогонь, продовжуйте помішувати, варіть 3–4 хвилини або поки вершки не покриють ложку. Одразу перелийте вершки в холодну миску.

Змочіть кожен шар бісквіта спиртовим сиропом, приготованим шляхом розчинення води та цукру в каструлі на помірному вогні. Коли вода і цукровий сироп охолонуть, додайте ром або інший лікер за вашим вибором.

Намажте кремом перший корж бісквіта, накрийте другим коржем, намажте ще кремом і покладіть останній корж.

Змастіть весь торт збитими вершками, навіть по краях, і накрийте нарізаним кубиками бісквітом. Змочіть кубики бісквіта водою з пульверизатора. Прикрасьте торт "Мімоза" на свій смак свіжими фруктами або завитками з білого шоколаду.

Читайте також:

Секрет ідеального бісквіта: як домогтися, щоб випічка не кришилася і не пересихала

Торт "7 банок": як приготувати найпростіший десерт на світі

Високий бісквіт без розпушувача: як приготувати ідеальну основу для тортів і тістечок