Українські вареники можуть бути з будь-якою начинкою. Але з айвою ви їх точно не куштували.
Вареники з айвою — це десерт. Начинка виходить дуже ароматною та ніжною. Айва під час термічної обробки стає приголомшливо смачною, а кокосові вершки відтіняють її аромат. Словом, цю страву точно варто спробувати. Рецептом поділилися на сайті Тopfood.
Вареники з айвою
Інгредієнти:
- айва — 1 кг;
- світлі родзинки — 70 г;
- кокосові вершки — 100 мл;
- соняшникова олія — 100 мл;
- лимонний сік — 80 мл;
- мед — 80 г;
- цукор — 120 г;
- борошно — 600 г;
- вода — 250 мл;
- крохмаль — 50 г;
- сіль — до свого смаку.
Просійте на стіл борошно та крохмаль і зробіть невелике заглиблення посередині. У це заглиблення додайте сіль, цукор і влийте воду з олією.
Замісіть щільне круте тісто, накрийте його плівкою і залиште на пів години за кімнатної температури. І займайтеся начинкою.
Родзинки замочіть у гарячій кип'яченій воді на 40 хвилин. Айву наріжте дрібними кубиками, викладіть на розігріту із соняшниковою олією пательню, обсмажте, додайте замочені родзинки, цукор, мед і трохи протушкуйте. Влийте кокосові вершки і тушкуйте, поки айва не стане м'якою. Додайте лимонний сік і остудіть начинку.
І готуйте вареники. Тут вибір за вами: розкачати тісто в тонкий пласт і вирізати склянкою кружальця, або скачати ковбаску, нарізати шайбочки й розкачувати в заготовки для вареників уже їх.
Викладайте начинку, защипуйте вареники. Відваріть їх у трохи підсоленій воді 4-5 хвилин, вийміть шумівкою, викладіть на тарілку і подавайте.
Читайте також:
Несолодкі вареники із сиром: рецепт ситної страви
Ліниві вареники: як приготувати смачний український десерт
Що потрібно додати в тісто, щоб пельмені та вареники не розварювалися