Несолодкі вареники з сиром: рецепт ситної страви

Несолодкі вареники з сиром, вареники з сиром, вареники рецепт
Фото: Svetlana Bauer/Instagram | Несолодкі вареники з сиром

Для цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів. А самі вареники вийдуть дуже смачними.

Related video

Можна зробити несолодкі вареники тільки з сиром. Можна додати трохи бринзи та кропу в начинку. Так вийде ще смачніше. За рецептом, до складу входить тільки сир, але начинку завжди можна урізноманітнити.

Несолодкі вареники з сиром

Інгредієнти:

  • борошно — 3 склянки;
  • вода — 1 склянка;
  • сир — 400 г;
  • два яйця;
  • сіль 1,5 ч. л.

У велику миску наливаємо воду і сюди ж будемо поступово додавати борошно. У вас має вийти м'яке еластичне тісто.

Відправляємо тісто в холодильник на 20 хвилин. Так воно буде менше рватися, коли будете ліпити вареники.

І готуйте начинку. Сир викладіть у миску, додайте яйце. Посоліть і спробуйте. Може, вам здасться, що начинку потрібно досолити. Розмішуємо, поки не вийде однорідна маса.

За бажання можна додати один або два жовтки, у такому разі відрізнятиметься і смак, і колір самого сиру.

Дістаньте тісно з холодильника і вимістіть його ще кілька хвилин. Зробіть довгу ковбаску, наріжте на "п'ятаки". Кожну порцію обваляйте в борошні та розкачайте в тонкий (але не надто) пласт. Викладайте по чайній ложці начинки на кожну кружечку тіста і заліплюємо вареники. Можете їх залишити класичної форми, а можете зліпити кінчики і тоді у вас вийдуть круглі вареники-вушка. Викладайте зліплені вареники на присипану борошном поверхню.

Закип'ятіть велику каструлю води і злегка її підсоліть. Кидайте вареники в киплячу воду. І перемішайте шумівкою, щоб вони не пристали до дна. Коли вареники спливуть, дайте їм поваритися ще три хвилини і діставайте шумівкою. Додайте вершкове масло і подавайте. Можна зі сметаною, або несолодким йогуртом.

Читайте також:

Смажені пиріжки-пончики: рецепт смачної страви з начинкою

Хрусткі зовні, соковиті всередині: рецепт дуже смачних курячих рулетів

Котлети по-київськи: як приготувати найвідомішу українську страву