Несолодкі вареники з сиром: рецепт ситної страви
Для цієї страви знадобиться мінімум інгредієнтів. А самі вареники вийдуть дуже смачними.
Можна зробити несолодкі вареники тільки з сиром. Можна додати трохи бринзи та кропу в начинку. Так вийде ще смачніше. За рецептом, до складу входить тільки сир, але начинку завжди можна урізноманітнити.
Несолодкі вареники з сиром
Інгредієнти:
- борошно — 3 склянки;
- вода — 1 склянка;
- сир — 400 г;
- два яйця;
- сіль 1,5 ч. л.
У велику миску наливаємо воду і сюди ж будемо поступово додавати борошно. У вас має вийти м'яке еластичне тісто.
Відправляємо тісто в холодильник на 20 хвилин. Так воно буде менше рватися, коли будете ліпити вареники.
І готуйте начинку. Сир викладіть у миску, додайте яйце. Посоліть і спробуйте. Може, вам здасться, що начинку потрібно досолити. Розмішуємо, поки не вийде однорідна маса.
За бажання можна додати один або два жовтки, у такому разі відрізнятиметься і смак, і колір самого сиру.
Дістаньте тісно з холодильника і вимістіть його ще кілька хвилин. Зробіть довгу ковбаску, наріжте на "п'ятаки". Кожну порцію обваляйте в борошні та розкачайте в тонкий (але не надто) пласт. Викладайте по чайній ложці начинки на кожну кружечку тіста і заліплюємо вареники. Можете їх залишити класичної форми, а можете зліпити кінчики і тоді у вас вийдуть круглі вареники-вушка. Викладайте зліплені вареники на присипану борошном поверхню.
Закип'ятіть велику каструлю води і злегка її підсоліть. Кидайте вареники в киплячу воду. І перемішайте шумівкою, щоб вони не пристали до дна. Коли вареники спливуть, дайте їм поваритися ще три хвилини і діставайте шумівкою. Додайте вершкове масло і подавайте. Можна зі сметаною, або несолодким йогуртом.
Читайте також:
Смажені пиріжки-пончики: рецепт смачної страви з начинкою
Хрусткі зовні, соковиті всередині: рецепт дуже смачних курячих рулетів
Котлети по-київськи: як приготувати найвідомішу українську страву