Смажені пиріжки-пончики: рецепт смачної страви з начинкою

пиріжки, смажені пиріжки
Фото: svetik_rezepte/instagram

Картопляно-сирна начинка і м'яке повітряне тісто дають у результаті дуже смачне поєднання.

Кулінарна блогерка Світлана Бауер пропонує оригінальний рецепт, який сподобається як любителям пиріжків, так і тим, хто в захваті від пампушок. Вона пропонує приготувати повітряні пиріжки-пончики з картоплею та сиром. Вони буквально тануть у роті, а їхній смак нікого не залишить байдужим.

Пиріжки-пончики з картоплею та сиром.

Інгредієнти:

  • тепла вода — 100 г;
  • тепле молоко — 150 г;
  • цукор — 1 ст. л;
  • вершкове масло — 40 г;
  • яйця — 1 шт;
  • дріжджі сухі – 7 г (свіжі — 21 г);
  • сіль — 1 ч. л;
  • борошно — 450-500 г.

Для начинки:

  • картопля — 500 г;
  • сир — 400 г;
  • сіль і спеції за смаком.

Спосіб приготування:

У глибокому посуді змішати молоко, воду, дріжджі та цукор, усе добре перемішати. Додати яйце, сіль і борошно, а під час замісу також ввести олію. Тісто вийде м'яким і буде злегка липнути до рук. Поставити тісто на одну годину в тепле місце.

Картоплю відварити, зробити пюре, всипати туди тертий сир, сіль і спеції за смаком, усе добре перемішати.

Сформувати пиріжки, дати їм відпочити 15 хвилин, після чого обсмажити на олії з обох боків до рум'яної скоринки. Готові пиріжки спочатку викласти на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.

Читайте також:

Дуже смачні та повітряні: покроковий рецепт яблучних пиріжків

Ідеальний перекус: як приготувати англійські "пастуші" пиріжки з м'ясом

Пиріжки на заварному тісті за простим рецептом