Розділи
Матеріали

Овочевий суп мінестроне: класика італійської кухні для спекотного літа

Дар'я Бережна
Фото: shefdonna.com | Мінестроне

Якщо ви думаєте про корисну першу страву, ви одразу ж думаєте про овочевий мінестроне. У нього можна додавати будь-які овочі й улітку його можна їсти холодним.

Коли настає сезон овочів, саме час готувати смачний суп мінестроне. Це універсальний рецепт. Його можна збагатити будь-якими сезонними овочами, які вам більше подобаються. Наприклад, ви можете використовувати зелену квасолю, шпинат, мангольд, броколі та капусту. Словом, список нескінченний. Рецептом поділилися на сайті Giallo Zafferano.

Мінестроне

Інгредієнти:

  • морква — 80 г
  • цибуля червона — 80 г
  • кабачки білі — 150 г
  • картопля — 330 г
  • селера — 60 г
  • помідори — 350 г
  • квасоля — 200 г
  • гарбуз очищений — 250 г
  • оливкова олія — 50 г
  • цибуля-порей — 150 г
  • цвітна капуста очищена — 300 г
  • зелений горошок — 200 г
  • розмарин, лавровий лист, сіль, перець.

Щоб приготувати овочевий мінестроне, почніть із миття та сушіння овочів. Потім візьміть гарбуз і ножем із великим лезом зніміть зовнішню шкірку. Видаліть насіння і внутрішні нитки за допомогою ложки. Наріжте кубиками.

Вимийте й почистіть кабачки та наріжте кубиками, так само, як і моркву, і картоплю. Цибулю-порей наріжте скибочками.

Потім наріжте кубиками ріпчасту цибулю, і подрібніть помідори, як і селеру.

Зв'яжіть гілочки розмарину з лавровим листом мотузкою, щоб вийшов ароматний букет.

Тепер усі інгредієнти для приготування овочевого мінестроне готові. Налийте олію у велику каструлю з кришкою. Покладіть моркву, селеру, цибулю та порей і обережно підрум'яньте близько десяти хвилин, часто помішуючи. Коли обсмажені овочі стануть м'якими, додайте ароматний пучок.

Також додаємо гарбуз, картоплю, цвітну капусту і квасолю.

Залийте овочі водою, закрийте кришкою і варіть 25-30 хвилин з моменту закипання. Після закінчення цього часу додайте кабачки.

Також додаємо горошок і помідори. Відрегулюйте консистенцію, додавши води та приправивши сіллю і перцем. Продовжуйте готувати ще 5-10 хвилин залежно від бажаної консистенції.

Перед подачею видаліть ароматний букет і додайте трохи оливкової олії та свіжомеленого перцю.

Читайте також:

Окрошка на курячому бульйоні: готуємо літню страву з новим смаком

Аджапсандалі з баклажанів: рецепт смачної грузинської закуски

Кабачкова ікра, як у магазині: рецепт смачної закуски