Кабачкова ікра, як у магазині: рецепт смачної закуски

Кабачкова ікра, ікра з кабачків, магазинна кабачкова ікра, кабачкова ікра рецепт
Фото: Receptov.one | Кабачкова ікра

Якщо ви любите ікру з банок. То вам точно варто спробувати цей рецепт.

Магазинна кабачкова ікра — саме тут випадок, коли закуска з банок куди більше приваблює поціновувачів, ніж домашній аналог. А на хрустких хлібцях, або підсушеному чорному хлібі — вона просто дивовижного смаку. Але її можна приготувати і вдома. Рецептом поділилися на сайті Torchyn.

Кабачкова ікра

Інгредієнти:

  • кабачки — 1,4 кг;
  • морква — 300 г;
  • ріпчаста цибуля — 300 г;
  • часник — 4 зубчики;
  • рослинна олія;
  • кетчуп, свіжі помідори, або пасата — 200 г;
  • цукор — 1,5 ст. л.;
  • сіль — 1 ст. л.;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець — до свого смаку.

Кабачкову ікру з кетчупом готувати досить легко, але час піде на те, щоб підготувати всі інгредієнти. Помийте овочі та очистіть. Кабачки чистіть за бажанням. Цибулю і кабачки необхідно нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці.

У товстому сотейнику нагрійте соняшникову олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою.

Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою, поки він не розм'якне, періодично помішуючи.

Коли кабачок буде майже готовий, додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, кетчуп. Перемішайте і тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

Остудіть приготовані овочі та подрібніть занурювальним блендером. Додайте оцет і добре перемішайте.

Поверніть ікру на плиту і доведіть її до кипіння. Тепер кабачкову ікру з кетчупом можна розкласти по стерилізованих банках і накрити кришками, але поки ще не герметично.

Банки з ікрою поставте в каструлю і залийте теплою водою, так щоб вона покривала банки десь на 80%, до "плічок".

З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру в банках 15 хвилин. Через цей час вийміть банки з каструлі, герметично закрийте кришками. Залиште ікру поки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце. Ну а якщо не хочете закривати її на зиму, а просто збираєтеся насолодитися кабачковою ікрою на вечерю, то просто зберігайте її в холодильнику

Читайте також:

Кабачки по-корейськи: рецепт страви для любителів гострого

Літній смак Неаполя: як приготувати кабачки на гарнір

Макарони з кабачковим кремом і беконом: як приготувати смачну страву всього з 4 інгредієнтів