Літній смак Неаполя: як приготувати кабачки на гарнір

Кабачки в неаполітанському стилі, кабачки рецепт, що приготувати з кабачків
Фото: Getty Images | Кабачки в неаполітанському стилі

Кабачки alla scapece — це простий і смачний гарнір, типовий для неаполітанської кухні. І це чудовий спосіб урізноманітнити своє меню.

Related video

Кабачки alla scapece готують з маслом і зеленню. Термін "scapece" походить від іспанського escabeche ("замочувати") і вказує на спосіб приготування, який використовувався вже за часів стародавніх римлян. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Кабачки, приготовані таким чином, пасують до будь-якої другої страви з риби або м'яса, але також чудові як закуска в поєднанні з грінками або скибочками свіжого хліба.

Кабачки в неаполітанському стилі

Інгредієнти;

  • цукіні, або кабачки — 1 кг;
  • білий винний оцет — 100 мл;
  • оливкова олія — 50 мл;
  • часник — два зубчики;
  • соняшникова олія — 1 літр;
  • м'ята — 4 гілочки.

Вимийте та обсушіть кабачки, обріжте кінчики. Починаємо нарізати їх кружальцями завтовшки близько 3 мм ножем або мандоліною. Тим часом нагрійте соняшникову олію в каструлі до температури 180 градусів.

Обсмажте кабачки по кілька штук на гарячій рослинній олії, поки вони не стануть золотистими. Обсушіть смажені кабачки на паперових рушниках і дайте їм охолонути.

Приготуйте заправку, змішавши подрібнений часник, подрібнену м'яту, білий оцет, оливкову олію і сіль. Добре перемішайте, Щоб пом'якшити кислотність оцту, ви можете закип'ятити воду й оцет, щоб отримати солодший і ніжніший кінцевий результат.

Заправте кабачки отриманою емульсією. Акуратно перемішайте, щоб не зламати кабачки. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику мінімум на дві години. І ваш смачний гарнір готовий.

Щоб отримати страву з більш насиченим смаком, можна замаринувати кабачки щонайменше 24 години і насолодитися ними наступного дня.

Однак для легшого варіанту ви можете приготувати кабачки на грилі на гарячій плиті, а не смажити їх у фритюрі.

За бажанням можна додати улюблені ароматні трави: базилік, орегано, чебрець або петрушку.

Читайте також:

Кабачкові сендвічі: рецепт легкої та поживної весняної страви

Гарний і як закуска, і на гарнір: рецепт пікантного пирога з кабачків на сковороді

Фаршировані кабачки: простий рецепт страви із сезонних овочів