Розділи
Матеріали

Лимонна паста: рецепт улюбленої страви з оригінальним смаком

Оксана Ханас
Фото: KamranAydinov/Freepik

Готову пасту перед подачею на стіл потрібно посипати тертим пармезаном і зеленню.

Паста з лимонним смаком — незвичайна страва, яка здивує своїм ароматом і смаком. Приготуйте її та зробіть сюрприз своїм близьким на обід або на вечерю. Рецептом страви поділилися в кулінарному блозі "Душевні рецепти".

Лимонна паста

Інгредієнти:

  • лимон — 1-2 шт;
  • часник;
  • цибуля;
  • вершковий сир;
  • пармезан;
  • паста
  • сіль і спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

На дно форми викласти лимон, розрізаний навпіл, часник (потрібно зрізати верхівку) і цибулю. Зверху полити олією, додати спеції і відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.

Після запікання видавити м'якоть лимона, часник видавити з лушпиння, додати у форму вершковий сир, видавити часник і сік лимона. Потім додати три ополоники води, в якій варилася паста, і добре розмішати.

Пасту відварити до стану "аль денте", процідити і перекласти у форму для запікання. Зверху посипати сиром за смаком і зеленню.

Читайте також:

Справжня паста карбонара: правильний рецепт без вершків (відео)

Швидка паста з лососем і лимонно-вершковим соусом: рецепт смачної вечері

Паста карбонара з куркою: простий і смачний домашній варіант традиційного рецепта