Цей пиріг сподобається всім, хто любить багато начинки та унікальний смак вишень.
Цей пиріг приготувати дуже просто: сметанне тісто поєднується з ніжною начинкою, а вишня додає кислинки та пікантності. Готується пиріг приблизно годину. А якщо ви заморозите вишню, то зможете потішити себе ласощами і взимку. Фокус розповість, як його приготувати.
Пиріг із вишнями
Інгредієнти:
- борошно — 320 г;
- сметана — 100 г;
- вершкове масло — 150 г;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- сіль.
Для начинки:
- вишня — 750 г;
- сметана 20% — 200 г;
- одне яйце;
- цукор — 200 г;
- борошно — 2 ст. л.;
- кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.
Вишню переберіть, помийте та видаліть кісточки. Викладіть на паперові рушники, щоб плоди були максимально сухими.
Духовку нагрійте до 180°C. Вершкове масло наріжте кубиками, розтопіть і дайте трохи охолонути. Потім перемішайте його зі сметаною вінчиком.
Просійте через дрібне сито борошно із сіллю. Вимісіть м'яке тісто. Викладіть його у форму для пирога діаметром 24 см і руками розподіліть по дну та стінкам, формуючи невеликі бортики.
Для заливки збийте яйце зі сметаною та цукром. Додайте борошно. Ще раз збийте. Вишню викладіть на тісто у формі та присипте кукурудзяним крохмалем. Залийте яєчно-сметанною сумішшю.
Випікайте сметанний пиріг із вишнею приблизно 40 хвилин. Потім дайте йому повністю охолонути у формі. А потім поставте в холодильник на годину, щоб начинка стала ще смачнішою.
Замість вишні можна взяти абрикоси, сливи, чорну смородину. Спробуйте експериментувати.
Читайте також:
Тарталетки з кремом і малиною: готуємо смачний десерт на вихідні (відео)
Сонце за склом: рецепт швидкого і простого абрикосового варення
Найніжніший десерт: рецепт кавової Панна Котти