Розділи
Матеріали

Ніжний і з кислинкою: рецепт смачного пирога з вишнями

Дар'я Бережна
Фото: Instagram valya__saenko | Пиріг із вишнями

Цей пиріг сподобається всім, хто любить багато начинки та унікальний смак вишень.

Цей пиріг приготувати дуже просто: сметанне тісто поєднується з ніжною начинкою, а вишня додає кислинки та пікантності. Готується пиріг приблизно годину. А якщо ви заморозите вишню, то зможете потішити себе ласощами і взимку. Фокус розповість, як його приготувати.

Пиріг із вишнями

Інгредієнти:

  • борошно — 320 г;
  • сметана — 100 г;
  • вершкове масло — 150 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сіль.

Для начинки:

  • вишня — 750 г;
  • сметана 20% — 200 г;
  • одне яйце;
  • цукор — 200 г;
  • борошно — 2 ст. л.;
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.

Вишню переберіть, помийте та видаліть кісточки. Викладіть на паперові рушники, щоб плоди були максимально сухими.

Духовку нагрійте до 180°C. Вершкове масло наріжте кубиками, розтопіть і дайте трохи охолонути. Потім перемішайте його зі сметаною вінчиком.

Просійте через дрібне сито борошно із сіллю. Вимісіть м'яке тісто. Викладіть його у форму для пирога діаметром 24 см і руками розподіліть по дну та стінкам, формуючи невеликі бортики.

Для заливки збийте яйце зі сметаною та цукром. Додайте борошно. Ще раз збийте. Вишню викладіть на тісто у формі та присипте кукурудзяним крохмалем. Залийте яєчно-сметанною сумішшю.

Випікайте сметанний пиріг із вишнею приблизно 40 хвилин. Потім дайте йому повністю охолонути у формі. А потім поставте в холодильник на годину, щоб начинка стала ще смачнішою.

Замість вишні можна взяти абрикоси, сливи, чорну смородину. Спробуйте експериментувати.

Читайте також:

Тарталетки з кремом і малиною: готуємо смачний десерт на вихідні (відео)

Сонце за склом: рецепт швидкого і простого абрикосового варення

Найніжніший десерт: рецепт кавової Панна Котти