Розділи
Матеріали

Салат із запеченими баклажанами: простий рецепт смачної страви

Дар'я Бережна
Фото: cravemonkey.pl | Салат із запеченими баклажанами

Для цієї страви підійдуть будь-які баклажани, навіть білі, або смугасті.

Баклажани — це справжня знахідка: малокалорійні, але ситні. Салат за цим рецептом можна їсти як окрему страву або використовувати як гарнір до м'яса. Рецептом поділилися на сайті Gipfel.

Салат із запеченими баклажанами

Інгредієнти

  • невеликі баклажани — 2 шт;
  • болгарський перець — 2 шт;
  • томати-вершки зі щільною м'якоттю — 4 шт;
  • часник — 4 зубчики;
  • оливкова олія;
  • лимонний сік — 2 ст. л.;
  • кінза — 1 пучок.

Візьміть форму для запікання або піддон і застеліть фольгою. Нагрійте духовку до 220 градусів. Усі овочі вимийте та викладіть у форму і відправляйте в духовку.

Час запікання помідорів — близько 30 хвилин, перець із баклажанами буде готовий через 50 хвилин. Витягуйте томати раніше. Це можна зробити кухонними щипцями.

Готові гарячі овочі викладіть на блюдо, закрийте кришкою і дайте трохи охолонути. Вони мають бути теплими.

Очистіть остиглі помідори і перець від шкірки, злийте сік, що виділився, всі овочі наріжте середніми кубиками.

Дуже смачний салат із печених баклажанів, перцю та помідорів готовий. Залишилося заправити.

Для заправки збовтайте маленьким віночком або виделкою лимонний сік з оливковою олією так, щоб рідина стала густою, світлою і непрозорою. Додайте пропущений через прес часник і дрібно нарізану кінзу. І додайте до овочів. Салат готовий.

Читайте також:

Рулетики із запеченим перцем: рецепт смачної та простої закуски

Шніцелі з кабачків: рецепт простої та смачної закуски

Готуємося до зими: рецепт смачних баклажанів по-грузинськи