Готуємося до зими: рецепт смачних баклажанів по-грузинськи

баклажани по-грузинськи, консервація, баклажани рецепт
Фото: t.me/konservacia_kulinaria/2592

Готову закатку необхідно зберігати в прохолодному темному місці.

Related video

Якщо ви вже замислюєтеся про консервацію і купуєте овочі на ринку для заготовок на зиму, рекомендуємо вам записати собі в блокнот рецепт смачних баклажанів по-грузинськи. Вони урізноманітнять зимовий стіл і потішать ароматом і смаком. Рецептом цієї смачної заготовки поділилися в блозі "Консервація*Кулінарія".

Баклажани по-грузинськи на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • помідори — 600 г;
  • болгарський перець — 600 г;
  • часник — 3 головки;
  • гіркий перець — 1-3 шт;
  • олія — 100 мл;
  • оцет 9% — 70 мл;
  • цукор — 150 г;
  • сіль — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Баклажани порізати кільцями завтовшки приблизно в 1 см. Додати до них 1 ст. л. солі, перемішати й залишити на годину. Потім промити під проточною холодною водою. Пропустити через м'ясорубку помідори, болгарський перець, часник і гіркий перець. Кількість гострого перцю краще брати на свій смак.

Потім перелити отриману масу в каструлю, додати туди олію, оцет, цукор. Добре розмішати і поставити на вогонь. Як тільки все закипить, відправити в каструлю баклажани. Готувати приблизно 30 хвилин. Баклажани мають бути м'якими, але не розвалюватися.

Розфасувати баклажани в стерилізовані банки і закатати.

Читайте також:

Баклажани з трьома видами сиру та в'яленими томатами: простий рецепт смачної страви

Мочені баклажани: перевірений рецепт смачної страви (відео)

Баклажани в майонезі зі смаком грибів: рецепт найкращої закуски на зиму