Зараз сезон кабачків і з них можна приготувати чудовий легкий гарнір.
Кабачок — незамінний продукт для тих, хто піклується про свій зовнішній вигляд і здоров'я. Додайте цей корисний овоч у раціон і приготуйте з нього ароматну та дуже смачну страву. Рецептом поділилися на сайті NUR.
Кумедно, але спочатку кабачки любили за яскраві жовті квіти, а тепер вживають у їжу і плоди. І всі знають, що потрібно знімати кабачки з грядки вчасно, щоб вони не виросли до гігантських розмірів. Найсмачніші — кабачки середнього розміру. Саме з таких і готується ця страва.
Кабачки з часником
Інгредієнти:
- 1 кабачок (250-300 г);
- 2 зубчики часнику;
- кріп — 50 г;
- соєвий соус — 1 ст. л.;
- паприка — 1 ч. л.;
- пшеничне борошно — 1 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- гірчиця — 0,5 ч. л.
Візьміть один кабачок вагою 250–300 г. Промийте його, відріжте хвостик, очистіть від шкірки та наріжте брусочками. Перекладіть у миску, посипте зверху паприкою та борошном, перемішайте. Налийте в сковороду олію так, щоб вона повністю покрила дно. Нагрійте її та обсмажуйте кабачки на сильному вогні до золотистого кольору. У процесі готування перевертайте, щоб брусочки рівномірно підсмажилися. І поки кабачки смажаться, приготуйте заправку. В окремій мисці змішайте соєвий соус, гірчицю і тертий часник (одного зубчика достатньо, але можете додати два), посоліть. Якщо використовуєте концентрований соєвий соус, сіль можете не додавати. Додайте дрібно нарізаний кріп. Обсмажені кабачки перекладіть у глибоку миску та полийте заправкою. Добре перемішайте та подавайте до столу.
Читайте також:
Закуска з кабачків: рецепт дивовижної сезонної страви
Кабачковий суп із ковбасою та плавленими сирками: покроковий рецепт
Кабачкова запіканка: рецепт смачної страви на вечерю або для перекусу