Розділи
Матеріали

Смажені кабачки з часником: перевірений рецепт смачної літньої страви

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Кабачки з часником

Зараз сезон кабачків і з них можна приготувати чудовий легкий гарнір.

Кабачок — незамінний продукт для тих, хто піклується про свій зовнішній вигляд і здоров'я. Додайте цей корисний овоч у раціон і приготуйте з нього ароматну та дуже смачну страву. Рецептом поділилися на сайті NUR.

Кумедно, але спочатку кабачки любили за яскраві жовті квіти, а тепер вживають у їжу і плоди. І всі знають, що потрібно знімати кабачки з грядки вчасно, щоб вони не виросли до гігантських розмірів. Найсмачніші — кабачки середнього розміру. Саме з таких і готується ця страва.

Кабачки з часником

Інгредієнти:

  • 1 кабачок (250-300 г);
  • 2 зубчики часнику;
  • кріп — 50 г;
  • соєвий соус — 1 ст. л.;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • пшеничне борошно — 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • гірчиця — 0,5 ч. л.

Візьміть один кабачок вагою 250–300 г. Промийте його, відріжте хвостик, очистіть від шкірки та наріжте брусочками. Перекладіть у миску, посипте зверху паприкою та борошном, перемішайте. Налийте в сковороду олію так, щоб вона повністю покрила дно. Нагрійте її та обсмажуйте кабачки на сильному вогні до золотистого кольору. У процесі готування перевертайте, щоб брусочки рівномірно підсмажилися. І поки кабачки смажаться, приготуйте заправку. В окремій мисці змішайте соєвий соус, гірчицю і тертий часник (одного зубчика достатньо, але можете додати два), посоліть. Якщо використовуєте концентрований соєвий соус, сіль можете не додавати. Додайте дрібно нарізаний кріп. Обсмажені кабачки перекладіть у глибоку миску та полийте заправкою. Добре перемішайте та подавайте до столу.

Читайте також:

Закуска з кабачків: рецепт дивовижної сезонної страви

Кабачковий суп із ковбасою та плавленими сирками: покроковий рецепт

Кабачкова запіканка: рецепт смачної страви на вечерю або для перекусу