Кабачкова запіканка: рецепт смачної страви на вечерю або для перекусу
За бажання за кілька хвилин до готовності запіканку можна посипати тертим сиром.
Запіканка з кабачків із додаванням картоплі — варіант корисної, поживної та смачної вечері. Її можна також приготувати на обід або як перекус. З огляду на те, що зараз сезон кабачків, пропонуємо не відмовляти собі в задоволенні спробувати нову страву. Як її приготувати, розповіли в блозі "Смачного/Рецепти".
Кабачкова запіканка
Інгредієнти:
- кабачок — 1 шт;
- картопля — 2 шт;
- цибуля — 1 шт;
- морква — 2 шт;
- яйця — 3 шт;
- борошно — приблизно 3 ст. л;
- розпушувач — 1 ч. л;
- олія — 50 мл;
- твердий сир — 200 г;
- сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Кабачок, картоплю і моркву натерти на великій тертці та вичавити зайву вологу. Змішати в глибокому посуді з подрібненою цибулею.
Додати яйця, борошно, сіль і натертий сир. Наприкінці додати розпушувач і олію, добре перемішати. Форму змастити маслом і викласти тісто.
Духовку розігріти до 200 градусів і відправити туди форму із запіканкою на 45–55 хвилин.
За бажанням зверху можна посипати сиром за кілька хвилин до готовності.
Читайте також:
Кабачковий торт із грибами: готуємо смачну сезонну закуску