Такий салат буде чудовим доповненням до будь-якого гарніру.
Продовжуючи тему баклажанів, не можемо не зазначити, що це — чудовий овоч для зимових заготовок. З нього роблять ікру, закривають шматочками, додають в овочеві салати. Хочемо поділитися з вами рецептом баклажанів із перцем на зиму з блогу "Консервація і кулінарія".
Баклажани з перцем
Інгредієнти:
- баклажани — 2 кг;
- томатна паста — 800 г;
- часник — 150 г;
- олія рослинна (соняшникова) — 1 склянка;
- цукор — 2 склянки;
- оцет 9% — 2 ст. л;
- сіль — 2 ст. л;
- перець болгарський — 12 штук;
- петрушка (зелень) — за смаком.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно зробити томатний сік із концентрованої томатної пасти. Для цього розбавити 800 грамів пасти водою до 3 літрів соку. Додати в отриманий сік олію, цукор, сіль та оцет згідно з рецептом.
Баклажани нарізати зі шкіркою, не очищаючи, півколами, перець нарізати соломкою, часник порубати на дрібні шматочки.
Усі подрібнені овочі скласти в томатний сік і тушкувати їх на дуже повільному вогні приблизно 30 хвилин до повної готовності.
Розкласти отриманий салат по банках і відразу ж закатати кришками.
Читайте також:
Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви
Салат із запеченими баклажанами: простий рецепт смачної страви
Смачно і просто: рагу з баклажанів з помідорами