Розділи
Матеріали

Баклажани з перцем: рецепт чудового салату на зиму

Оксана Ханас
Фото: t.me/c/1771147743/2743

Такий салат буде чудовим доповненням до будь-якого гарніру.

Продовжуючи тему баклажанів, не можемо не зазначити, що це — чудовий овоч для зимових заготовок. З нього роблять ікру, закривають шматочками, додають в овочеві салати. Хочемо поділитися з вами рецептом баклажанів із перцем на зиму з блогу "Консервація і кулінарія".

Баклажани з перцем

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • томатна паста — 800 г;
  • часник — 150 г;
  • олія рослинна (соняшникова) — 1 склянка;
  • цукор — 2 склянки;
  • оцет 9% — 2 ст. л;
  • сіль — 2 ст. л;
  • перець болгарський — 12 штук;
  • петрушка (зелень) — за смаком.

Спосіб приготування:

Спочатку необхідно зробити томатний сік із концентрованої томатної пасти. Для цього розбавити 800 грамів пасти водою до 3 літрів соку. Додати в отриманий сік олію, цукор, сіль та оцет згідно з рецептом.

Баклажани нарізати зі шкіркою, не очищаючи, півколами, перець нарізати соломкою, часник порубати на дрібні шматочки.

Усі подрібнені овочі скласти в томатний сік і тушкувати їх на дуже повільному вогні приблизно 30 хвилин до повної готовності.

Розкласти отриманий салат по банках і відразу ж закатати кришками.

Читайте також:

Баклажани з горіховою начинкою: оригінальний рецепт сезонної страви

Салат із запеченими баклажанами: простий рецепт смачної страви

Смачно і просто: рагу з баклажанів з помідорами