Розділи
Матеріали

Дієтичне овочеве рагу: як приготувати смачний мікс із кабачками

Дар'я Бережна
Фото: cook_with_me_at_home | овочеве рагу

Дієтичне овочеве рагу підійде для тих, хто стежить за своєю вагою, або дотримується вегетаріанської дієти.

Таке рагу можна готувати з будь-якого набору овочів, але особливо смачно виходить із баклажанами та кабачками. Що цінно — таке рагу можна їсти холодним, що дуже актуально для літніх спекотних днів. Фокус розповість, як його приготувати.

Дієтичне овочеве рагу з овочів

Інгредієнти:

  • баклажан — 1 шт.
  • кабачок — 1 шт.
  • помідори — 2 шт.
  • солодкий перець — 2 шт.
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • оливкова олія — 35 мл.
  • часник — 3 зубчики.
  • прованські трави — 5 г.
  • сіль.

Усі овочі наріжте невеликими однаковими кубиками, так вони рівномірно приготуються. Цибулю наріжте півкільцями. Зубчики часнику подрібніть ножем або пропустіть через прес. Солодкий перець і помідори наріжте такими ж кубиками, як і інші овочі. Перекладіть цибулю, перець, помідори та часник до овочів у форму, посоліть, поперчіть, приправте прованськими травами, полийте олією. Перемішайте.

Духовку попередньо розігрійте до 180 °С. Форму змастіть олією, перекладіть у неї овочі, полийте олією, посоліть. Запікайте 30 хвилин, періодично акуратно перемішуючи ложкою.

Запікайте рагу ще 40 хвилин, періодично помішуючи. Подавайте в гарячому або холодному вигляді.

Читайте також:

Салат "Цезар": як приготувати найпопулярніший салат у світі

Смажені рулетики з кабачків: рецепт смачної сезонної страви

Картопля з овочами в духовці: простий рецепт гарніру