Дієтичне овочеве рагу підійде для тих, хто стежить за своєю вагою, або дотримується вегетаріанської дієти.
Таке рагу можна готувати з будь-якого набору овочів, але особливо смачно виходить із баклажанами та кабачками. Що цінно — таке рагу можна їсти холодним, що дуже актуально для літніх спекотних днів. Фокус розповість, як його приготувати.
Дієтичне овочеве рагу з овочів
Інгредієнти:
- баклажан — 1 шт.
- кабачок — 1 шт.
- помідори — 2 шт.
- солодкий перець — 2 шт.
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- оливкова олія — 35 мл.
- часник — 3 зубчики.
- прованські трави — 5 г.
- сіль.
Усі овочі наріжте невеликими однаковими кубиками, так вони рівномірно приготуються. Цибулю наріжте півкільцями. Зубчики часнику подрібніть ножем або пропустіть через прес. Солодкий перець і помідори наріжте такими ж кубиками, як і інші овочі. Перекладіть цибулю, перець, помідори та часник до овочів у форму, посоліть, поперчіть, приправте прованськими травами, полийте олією. Перемішайте.
Духовку попередньо розігрійте до 180 °С. Форму змастіть олією, перекладіть у неї овочі, полийте олією, посоліть. Запікайте 30 хвилин, періодично акуратно перемішуючи ложкою.
Запікайте рагу ще 40 хвилин, періодично помішуючи. Подавайте в гарячому або холодному вигляді.
Читайте також:
Салат "Цезар": як приготувати найпопулярніший салат у світі
Смажені рулетики з кабачків: рецепт смачної сезонної страви
Картопля з овочами в духовці: простий рецепт гарніру