Розділи
Матеріали

Пікантний пиріг Капрезе: простий і смачний літній рецепт у сільському стилі

Дар'я Бережна
Фото: foodly.tn | Пиріг Капрезе

Пікантний пиріг Капрезе — це швидкий і дуже смачний рецепт, натхненний знаменитим однойменним салатом.

Це ідеальна сільська страва для весни або літа, яку можна приготувати з готового листкового тіста та жменьки свіжих інгредієнтів. Він настільки просто готується, що з цим впорається навіть дитина. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Пікантний пиріг Капрезе також чудовий у холодному вигляді, його можна нарізати скибочками та використовувати як домашній аперитив, взяти з собою на пікнік або на роботу.

Для більш апетитного та смачного результату, можна прикрасити торт знесоленими каперсами, чорними оливками без кісточок, філе анчоусів в олії, кубиками копченого сиру, або вареною шинкою.

Пиріг Капрезе

Інгредієнти

  • готове листкове тісто;
  • сир моцарела — 300 г;
  • 4 великих помідори;
  • соус песто — 1 столова ложка;
  • сушений орегано, оливкова олія, сіль, перець, базилік.

Нарізаємо моцарелу та даємо стекти сироватці. Помідори промийте і також наріжте не надто тонкими скибочками.

Перекладіть помідори на тарілку, приправте сіллю та перцем і посипте дрібкою сушеного орегано.

Приправте невеликою кількістю оливкової олії, акуратно перемішайте та дайте постояти приблизно чверть години.

Після закінчення часу викладіть добре змащену олією форму для пирога діаметром 24 см листковим тістом, змастіть песто. Наповніть основу з тіста, чергуючи скибочки моцарели та помідорів. Складаємо надлишки листкового тіста поверх начинки, формуючи краї.

Посипте ще трохи орегано та поставте в розігріту до 200°C духовку приблизно на 40 хвилин.

Після приготування дістаньте пиріг у сільському стилі з духовки, переверніть і дайте йому постояти кілька хвилин на решітці.

Прикрашаємо пікантний пиріг Капрезе кількома листочками свіжого базиліку та подаємо до столу.

Читайте також:

Закусочний салат Капрезе: простий рецепт сезонної страви

Хрусткі овочеві оладки: як приготувати страву з літніх овочів

Пікантно і незвично: як приготувати джем із помідорів