Розділи
Матеріали

Оригинальная замена мороженому: как приготовить граниту из дыни

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Граніту з дині

Граніта з дині — смачний десерт, який освіжає спекотного літа.

Граніта готується лише з 3 інгредієнтів і без використання морозивниці. Усе, що вам потрібно зробити, це змішати м'якоть фруктів із сиропом із води та цукру, перекласти все у велику низьку ємність і поставити в морозильну камеру приблизно на 4 години або доти, доки вона не набуде щільної кремоподібної консистенції. Для оптимального виходу єдиний запобіжний захід — кожні пів години діставати десерт із морозилки та перемішувати вінчиком, щоб розбити кристали льоду. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Важливо вибрати плід, дозрілий у потрібний момент, із соковитою та солодкою м'якоттю: віддайте перевагу сорту дині з пастельно-помаранчевою м'якоттю. Ми прикрасили окремі чашки гілочкою м'яти, але ви також можете вибрати шматочки білого шоколаду або рубані фісташки.

Граніту з дині

Інгредієнти:

  • диня (м'якоть) — 700 г;
  • вода — 150 мл;
  • цукор — 150 г;
  • м'ята для прикраси.

Зберіть воду та цукор у сталеву каструлю. Поставте їх на вогонь і постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться та не вийде сироп. Зніміть з плити, дайте повністю охолонути.

М'якоть дині нарізаємо кубиками, перекладаємо їх у чашу кухонного міксера, потім туди ж вливаємо цукровий сироп.

Збивайте до отримання однорідної маси, але щоб відчувалися шматочки дині.

Перелийте отриману суміш в широку неглибоку скляну посудину та помістіть в морозилку мінімум на 4 години.

Кожні 30 хвилин перемішуйте ручним вінчиком, щоб розбити кристали льоду.

Після закінчення необхідного часу розкладіть граніту в окремі чашки, прикрасьте кількома листками свіжої м'яти й одразу ж подавайте.

Читайте також:

Біла сангрія: топ-3 рецепти найкращого літнього коктейлю

Сливове варення: простий рецепт смачних літніх ласощів

Пиріг з абрикосами та сиром: як приготувати найлітній десерт