Граніта з дині — смачний десерт, який освіжає спекотного літа.
Граніта готується лише з 3 інгредієнтів і без використання морозивниці. Усе, що вам потрібно зробити, це змішати м'якоть фруктів із сиропом із води та цукру, перекласти все у велику низьку ємність і поставити в морозильну камеру приблизно на 4 години або доти, доки вона не набуде щільної кремоподібної консистенції. Для оптимального виходу єдиний запобіжний захід — кожні пів години діставати десерт із морозилки та перемішувати вінчиком, щоб розбити кристали льоду. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Важливо вибрати плід, дозрілий у потрібний момент, із соковитою та солодкою м'якоттю: віддайте перевагу сорту дині з пастельно-помаранчевою м'якоттю. Ми прикрасили окремі чашки гілочкою м'яти, але ви також можете вибрати шматочки білого шоколаду або рубані фісташки.
Граніту з дині
Інгредієнти:
- диня (м'якоть) — 700 г;
- вода — 150 мл;
- цукор — 150 г;
- м'ята для прикраси.
Зберіть воду та цукор у сталеву каструлю. Поставте їх на вогонь і постійно помішуйте, поки цукор не розчиниться та не вийде сироп. Зніміть з плити, дайте повністю охолонути.
М'якоть дині нарізаємо кубиками, перекладаємо їх у чашу кухонного міксера, потім туди ж вливаємо цукровий сироп.
Збивайте до отримання однорідної маси, але щоб відчувалися шматочки дині.
Перелийте отриману суміш в широку неглибоку скляну посудину та помістіть в морозилку мінімум на 4 години.
Кожні 30 хвилин перемішуйте ручним вінчиком, щоб розбити кристали льоду.
Після закінчення необхідного часу розкладіть граніту в окремі чашки, прикрасьте кількома листками свіжої м'яти й одразу ж подавайте.
Читайте також:
Біла сангрія: топ-3 рецепти найкращого літнього коктейлю
Сливове варення: простий рецепт смачних літніх ласощів
Пиріг з абрикосами та сиром: як приготувати найлітній десерт