Лазанья настільки гарна, що навіть влітку не варто від неї відмовлятися.
Рецепт лазаньї дуже простий: м'ясний соус, соус бешамель, шари сиру і тонкого тіста. Влітку в цю популярну страву можна додати більше овочів. Лазанья готується про запас, тож насолоджуватися ви нею можете і наступного дня. Рецептом поділилися на сайті La Cucina Italiana.
Літня лазанья
Інгредієнти:
- 400 г фаршу з яловичини, або змішаного на ваш смак;
- 300 г помідорів;
- 250 г м'якого сиру на кшталт фети;
- 200 г листів для лазаньї;
- 150 г овочевого бульйону;
- 120 г кабачків;
- 50 г моркви;
- 40 г селери;
- дві цибулини, або пучок зеленої цибулі;
- 40 г червоного перцю;
- томатне пюре, рослинна олія, чебрець, сіль, перець, тертий твердий сир.
Для рецепта літньої лазаньї наріжте моркву, кабачки, селеру, перець і зелену цибулю та обсмажте їх на сковорідці з 2 столовими ложками рослинної олії. Додайте фарш і готуйте, поки рідина не почне випаровуватися. Додайте сіль, перець і чебрець.
Наріжте помідори кубиками й додайте їх у рагу з 2 столовими ложками томатного пюре; продовжуйте готувати ще 5-6 хвилин, додаючи овочевий бульйон, або гарячу воду. Рагу має залишатися злегка вологим.
Листи лазаньї варимо у великій кількості киплячої підсоленої води протягом часу, зазначеного на упаковці; злийте воду та висушіть на кухонному папері.
Зберіть лазанью, виклавши в каструлю 1 столову ложку рагу; зверху покладіть лист макаронів, кілька ложок рагу, трохи фети та присипте тертим сиром. Повторюйте операцію, поки інгредієнти не закінчаться, завершивши шаром рагу, фети і тертим сиром. Випікайте за температури 180°С у духовці 20-25 хвилин.
Читайте також:
Весь секрет у спеціях і соусі: рецепт тушкованої яловичини з картоплею
Найпростіший літній гарнір: рецепт запечених баклажанів і кабачків
Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками