Найпростіший рецепт: як приготувати пиріг-запіканку з картоплею та кабачками

Пиріг-запіканка з картоплею та кабачками, пиріг, запіканка
Фото: Getty | Пиріг-запіканка з картоплею та кабачками

Це проста страва, яку приємно доповнюють шинка та сир.

Пиріг-запіканка з картоплею та кабачками — смачна страва, яку дуже просто приготувати. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Пиріг-запіканка з картоплею та кабачками

Інгредієнти:

  • три відварені картоплини (варіть у мундирі);
  • один кабачок;
  • чотири яйця;
  • оливкова олія — 30 мл;
  • борошно — 15 г;
  • розмарин, сіль.

ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • сир моцарела — 150 г;
  • шинка — чотири скибочки (або більше);
  • панірувальні сухарі, щоб посипати зверху.

Натираємо кабачок у миску та віджимаємо зайву рідину. Також натираємо відварену картоплю. Додаємо яйця, сіль, розмарин, оливкову олію та перемішуємо. Також додаємо борошно і продовжуємо перемішувати.

Змастіть круглу форму діаметром 26 см оливковою олією. Викладаємо першу половину кабачкової суміші та вирівнюємо. Розкладіть скибочки шинки, додайте скибочки моцарели. Викладіть решту картопляно-кабачкової суміші. Збризніть олією, посипте панірувальними сухарями.

Випікайте за температури 190°C 30 хвилин або до золотистого кольору.

Читайте також:

Ідеальний перекус: як приготувати кіш зі шпинатом, броколі, червоною рибою та двома сирами

Просто і смачно: як приготувати турецький картопляний хліб на сковороді

Приготує навіть дитина: рецепт найпростішого пирога з ягодами