Просто та смачно: як приготувати турецький картопляний хліб на сковороді

Картопляні коржі, турецька кухня, базлама, як приготувати хліб на сковороді
Фото: 1000.menu | Картопляний хліб базлама

Такий дріжджовий хліб у Туреччині називають базлама. Його дуже просто приготувати.

Базлама — це м'який і смачний турецький дріжджовий хліб із картоплею, типовий для Туреччини, зокрема Анатолії. Він годиться як заміна звичайному хлібу, а також пасує хумусу та м'ясу на грилі. Рецептом поділилися на сайті Cookist.

Базлама

Інгредієнти:

  • борошно — 280 г;
  • картопля — 200 г;
  • молоко — 140 г;
  • свіжі пивні дріжджі — 7 г;
  • сіль — 5 г;
  • розтоплене вершкове масло;
  • оливкова олія, рубаний часник, нарізана петрушка.

Варимо картоплю в киплячій воді, доки вона не стане м'якою, очищаємо та розминаємо в мисці. Розчиніть дріжджі в молоці, вилийте в миску з картоплею та перемішайте.

Додайте борошно та сіль і продовжуйте місити, поки не отримаєте м'яке тісто. Накрийте його та дайте піднятися близько двох годин. Розділіть його на кілька частин і надайте качалкою витягнуту форму.

Готуйте хліб на гарячій пательні з антипригарним покриттям близько 2 хвилин, змащуючи його рослинним або топленим вершковим маслом під час приготування.

Подавайте базламу, поливши сумішшю олії, петрушки та подрібненого часнику.

Читайте також:

Проблеми з травленням і здуття живота: 4 види хліба, які краще не їсти

Справжня піта: рецепт м'якого та легкого грецького хліба

Коржі із зеленню: як приготувати справжні кутаби