Кабачки є безперечними лідерами, коли йдеться про літню кухню. Тим паче, це дуже недорогий овоч.
Кабачки є одними з найулюбленіших овочів дорослих і дітей. І, мабуть, найуніверсальнішим овочем. Їх легко готувати і вони ідеально підходять, як для закусок, так і для повноцінних гарнірів. Як-от кабачки в часниковому соусі, які часто готують в Італії. Рецептом поділилися на сайті Cookist.
Кабачки, родом із Центральної Америки, належать до сімейства гарбузових і є буквально маленькими, тобто мініатюрними гарбузиками, які збирають до того, як вони стануть великими та позбавленими смаку.
Вони є цінним джерелом вітамінів, мінеральних солей і клітковини. Також кабачки низькокалорійні й чудово поєднуються з іншими овочами.
Кабачки в часниковому соусі
Інгредієнти:
- кабачки — 1 кг;
- білий винний оцет — 100 мл;
- оливкова олія — 50 мл;
- м'ята — 4 гілочки;
- два зубчики часнику;
- сіль, рослинна олія.
Вимийте та обсушіть кабачки, обріжте кінчики. Нарізаємо їх кружечками завтовшки приблизно 3 мм ножем або мандоліною. Тим часом нагрійте соняшникову олію до температури 180 градусів.
Обсмажте кабачки по кілька штук на розігрітій олії, поки вони не стануть золотистими.
Викладіть смажені кабачки на кухонний папір, що вбирає, і дайте їм охолонути.
Приготуйте заправку, змішавши подрібнений часник, подрібнену м'яту, білий оцет, оливкову олію і сіль.
Добре перемішайте, щоб усе емульгувалося. Щоб пом'якшити кислотність оцту, ви можете закип'ятити воду й оцет, щоб отримати солодший і ніжніший кінцевий результат.
Заправте кабачки отриманою емульсією. Акуратно перемішайте, щоб не зламати кабачки.
Накрийте миску харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на дві години.
Щоб отримати страву з більш насиченим смаком, ви можете маринувати кабачки щонайменше 24 години і насолоджуватися ними наступного дня.
За бажанням можна додати улюблені ароматні трави: базилік, орегано, чебрець або петрушку.
Читайте також:
Молоді кабачки в оригінальній заправці: рецепт смачної сезонної страви
Запіканка з кабачків: рецепт простої та смачної страви в якій багато сиру
Кабачки по-корейськи: рецепт страви для любителів гострого