Розділи
Матеріали

Персик "Мельба": как приготовить рецепт, созданный в честь известной оперной певицы

Дар'я Бережна
Фото: 1000.menu | Персик "Мельба"

Цей десерт настільки популярний у США, що в нього навіть є своє свято, яке відзначають 13 січня.

Класичний рецепт десерту "Мельба" був створений наприкінці XIX століття відомим кухарем Оґюстом Ескоф'є на честь оперної діви Неллі Мельби. Він настільки популярний у США, що є навіть свято десерту — щорічно 13 січня святкують день Peach Melba. Це дуже простий рецепт, мабуть, тому він і став таким популярним. Як приготувати персик "Мельба", розповіли на сайті Nigella.

Персик "Мельба"

Інгредієнти:

  • вода — 500 мл;
  • цукор — 500 г;
  • один лимон;
  • ванільний екстракт — ½ чайні ложки;
  • два персики;
  • малина — 125 г;
  • цукрова пудра — 1 ст. л.;
  • вершкове морозиво — 200 г.

Влийте воду і сік половини лимона в сотейник, додайте цукор і ваніль. Дайте цукру розчинитися на невеликому вогні. Перемішайте сироп і доведіть його до кипіння, потім проваріть п'ять хвилин і зменшіть вогонь.

Кожен персик розрізати ножем навпіл уздовж кісточки і розділіть на дві половинки. Бланшуйте персики в сиропі 2–3 хвилини. Вони мають стати м'якими, але зберегти форму.

Шумівкою дістаньте персики із сиропу і перекладіть на тарілку. Дайте трохи охолонути і зніміть шкірку.

Персики та сироп повністю остудіть. Приготуйте малиновий соус. Покладіть у чашу блендера малину, додайте сік четвертинки лимона і цукрову пудру. Подрібніть у пюре і пропустіть через сито, щоб позбутися кісточок.

Подавати персик "Мельба" слід так: викладіть половинки персика, додайте кілька кульок морозива і полийте сиропом, а потім і малиновим соусом.

Читайте також:

Ніжний і повітряний, як хмара: покроковий рецепт торта "Павлова"

Простий пиріг із шоколадом і какао: найпростіший рецепт смачного десерту

Торт "Рижик" із дитинства: рецепт смачного класичного десерту